Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Schoonhoven geeft Gouda koekje van eigen deeg.
• Schoonhoven geeft Gouda koekje van eigen deeg.

Ludieke reactie op ‘Welkom in Gouda-borden’

  •   keer gelezen

GOUDA/SCHOONHOVEN • Tot ieders verrassing stonden ze er ineens, zo’n drie weken geleden. De reclameborden met 'Welkom in Gouda', geplaatst in de hele Krimpenerwaard.


De reacties in Schoonhoven waren niet mals. Via Facebook en e-mail hoorde citymarketeer Stefan van Beeten veel kritische geluiden over de borden. Schoonhoven Partners en BIZ Centrum Schoonhoven besloten tot een ‘David tegen Goliath-reactie’. Gouwenaren worden nu met bijna identieke borden welkom geheten in Zilverstad Schoonhoven.

Het was vanuit Gouda de verkeerde boodschap in de verkeerde periode, vond Stefan van Beeten, citymarketeer onder Schoonhoven Partners. 

"Vele inwoners, winkeliers en horeca-ondernemers waren die mening toegedaan. Ondernemers hebben het de afgelopen maanden zwaar gehad, dan kan je niet adverteren met ‘shoppen in Gouda’. Je wilt nu geen mensen naar een andere stad trekken.”

Juist omdat Gouda en Schoonhoven, als onderdeel van de Krimpenerwaard, samenwerken op verschillende vlakken – onder andere in gezamenlijke campagnes #watkaninhetgroenehart en in het project Cheese Valley – was deze actie een verrassing, stelt Van Beeten: 

"We hebben besloten tot een sportieve tegenreactie en hebben geen borden weggehaald. Er zijn ook geen regels rondom buitenreclame op dit vlak, dus feitelijk heeft niemand iets fout gedaan. Maar misschien is dit wel aanleiding om met omliggende plaatsen en gemeenten door te praten over promotie. Zeker in de zomerperiode wil je lokale ondernemers eerst de kans geven om zelf te adverteren.” 

De borden 'Welkom in Schoonhoven' zijn op 40 plekken in Gouda geplaatst en staan daar gedurende één week.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten