Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Robert van der Hek

‘De Overkant’ vanaf 1 juli weer in de vaart

  •   333 keer gelezen

LOPIK  • Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, was het fiets- en voetveer tussen Ameide en Lopik dit seizoen nog niet in de vaart.

Maar op woensdag 1 juli komt hier verandering in en wordt de dienstregeling weer opgepakt. Alle maatregelen die van kracht zijn met betrekking tot het coronavirus worden daarbij in acht genomen.

“Dit vergt natuurlijk wel de nodige aanpassingen”, zegt een woordvoerder. “Zo is het aantal passagiers beperkt tot twaalf, waarvan maximaal acht fietsers. De fietsen zullen in speciaal aangebrachte genummerde klemmen moeten worden gezet. Ook zijn er voor fietsers looplijnen aangebracht.”

Bij de beide aanlegsteigers zijn speciale borden met informatie geplaatst. Het betalen kan zowel draadloos als contant. “Alles is erop gericht om de onderlinge afstand van 1,5 meter te waarborgen. Hierdoor is ook het dragen van mondkapjes op de boot niet verplicht.”

Meewerken
De vaartijden zijn enigszins aangepast. “Deze zijn voor alle dagen vooralsnog van 10.00 tot 18.00 uur. Tijdens de avonduren wordt dus niet gevaren. Het zal duidelijk zijn dat het realiseren van dit alles behoorlijk wat inspanningen heeft gekost, en ook van de schippers nog het nodige zal vergen. Eén en ander is ook slechts uitvoerbaar als de passagiers meewerken door zich aan de gestelde regels te houden en de aanwijzingen van de schippers op te volgen."

Voor actuele informatie: www.voetveer-ameide-lopik.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }