Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De sloop van de woonblokken tussen Albert Schweitzerlaan en Boerhaavelaan is in volle gang.
• De sloop van de woonblokken tussen Albert Schweitzerlaan en Boerhaavelaan is in volle gang. (Foto: Floris Bakker)

Sloop woonblokken in Krimpen aan den IJssel in volle gang

  •   3376 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De sloop van woonblokken aan de Albert Schweitzerlaan en Boerhaavelaan in Krimpen aan den IJssel is in volle gang. Op de plek komen nieuwe woningen.   

De gemeente Krimpen aan den IJssel ziet de sloop als een kans om - in samenwerking met woningcorporatie QuaWonen - heel Centrum-Zuid op te knappen. Het gaat globaal om het gebied tussen Waardzicht, Boerhaavelaan, Nieuwe Tiendweg en Raadhuisplein.  

Water
Er is een plan in ontwikkeling dat uitgaat van de bouw van zes woongebouwen in het gebied. Deze gebouwen liggen in een 'parkachtige setting' met wandel- en fietspaden en veel water. De Albert Schweitzerlaan gaat verdwijnen; het centrum is straks vanaf de Nieuwe Tiendweg via de Boerhaavelaan bereikbaar.

De planning is erop gericht om in oktober de zogenaamde stedenbouwkundige kaders door de gemeenteraad vast te laten stellen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de plek, de massa en de hoogte van de gebouwen, waar groen en water komt, hoe het parkeren wordt opgelost en waar de straten komen. Daarna start de procedure om te komen tot een nieuw bestemmingsplan. Het is de bedoeling om eind 2021/begin 2022 te beginnen met de bouw. 

Presentatie van het plan: 


Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }