• Duiven veroorzaken al jaren overlast in Krimpen aan den IJssel.
• Duiven veroorzaken al jaren overlast in Krimpen aan den IJssel. Foto: aangeleverd

Nog altijd overlast van duiven in Krimpen aan den IJssel

Algemeen 1.146 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Bewoners van de IJsseltoren in Krimpen aan den IJssel ervaren nog altijd flinke overlast van duiven. Krimpens Belang heeft schriftelijke vragen ingediend en wil weten of het college iets gaat doen aan het probleem. 

De fractie van de lokale partij ontvangt herhaaldelijk klachten over hinder en overlast van een groep duiven. “De klachten komen met name van bewoners van de IJsseltoren, maar de duiven blijken ook problemen (voornamelijk duivenpoep) bij het raadhuis te veroorzaken”, aldus Sethi Plaisier van Krimpens Belang. 

Duivenvrouwtje
Bewoners wijzen naar het 'duivenvrouwtje', die (bijna) dagelijks de duiven voert vanaf de groenstrook. Plaisir: “Wij hebben dan ook gevraagd of het aanwijzingsbesluit voederverbod nog steeds van kracht is. Maar ook willen we weten welke acties (in de afgelopen jaren) ondernomen zijn om het voeren door het 'duivenvrouwtje' te stoppen.” Ook in de nabijheid van het Gio Court zouden eveneens duiven worden gevoerd.

In 2019 schakelde de gemeente een gespecialiseerd bedrijf in om een vangactie te houden. Krimpens Belang wil weten tot welke resultaten deze actie geleid heeft en of de gemeente van plan is om deze actie te herhalen.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden