• Vele handen maken licht werk.
• Vele handen maken licht werk.

KIC-boom met vereende kracht de grond in

Algemeen 818 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Burgemeester Roel Cazemier heeft vrijdag samen met enkele statushouders een boom geplant aan de Adam van Vianenstraat in Schoonhoven. Dit ter ere van het vijfjarig jubileum van Krimpenerwaard Intercultureel (KIC). 

Het jubileum werd afgelopen week tevens ruimschoots gevierd met koffie en taart op diverse locaties in de openlucht.

Bibberend
Burgemeester Roel Cazemier stelde in zijn speech dat je een boom nooit alleen voor jezelf plant, maar vooral voor je kinderen en kleinkinderen.

Tayyab, die nog maar vier jaar in de Krimpenerwaard woont, vertelde hoe Wilbert namens KIC zijn ‘bibberende handen’ vastgreep, deze niet meer losliet en hem op weg hielp. Wilbert motiveerde hem steeds en hielp met solliciteren en het vinden van een baan. 

Dennis Gerlof, sinds kort directeur van QuaWonen, vertelde over de samenwerking en het organiseren van burenavonden met KIC. 

Vereende kracht
Het planten van de boom werd een gezellige boel, omdat diverse gasten een schep ter hand namen en het gat vulden met aarde. Aref Youssef zorgde met een gieter voor het eerste water.

Herman Stomphorst, voorzitter van het KIC-bestuur, vertelde dat de boom symbool staat voor de statushouders in de Krimpenerwaard, opgegroeid in een land vaak ver hier vandaan. “Ze zijn daar ontworteld, er was geen ruimte voor groei. Nu mogen ze hier in Nederland een nieuw en veilig bestaan opbouwen. In het begin is dat vaak moeilijk. Dan kunnen de blaadjes wel eens een beetje gaan hangen. De wortels van de boom moeten steeds opnieuw houvast zoeken in de Nederlandse grond. Als KIC willen wij er voor hen zijn, ze elke keer genoeg water geven.”

Wie jarig is krijgt meestal cadeaus, maar KIC draaide het om. Het bezorgde bij 300 mensen uit het netwerk een boompje per post met het verzoek deze op een mooie plek te planten en goed te verzorgen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden