• Kirsten Jaarsma met haar drie collega-wethouders Anthon Timm, John Janson en Arjan Neeleman.
• Kirsten Jaarsma met haar drie collega-wethouders Anthon Timm, John Janson en Arjan Neeleman. Foto: wijntjesfotografie.nl

Krimpense wethouder Kirsten Jaarsma neemt ontslag

Algemeen 1.650 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wethouder Kirsten Jaarsma van Krimpen aan den IJssel heeft donderdag haar ontslag aangeboden. 

In de ontslagbrief die ze heeft overhandigd aan burgemeester Martijn Vroom schrijft ze dat de achterliggende periode veel van haar heeft gevergd. Ze geeft aan dat ze op het punt is gekomen dat ze haar gezondheid prioriteit moet geven. Jaarsma was de afgelopen twee jaar portefeuillehouder van jeugd, cultuur, afvalinzameling, volksgezondheid en wonen. 

Wijsheid
In haar brief bedankt ze het college en de ambtenaren voor hun inzet, enthousiasme, steun en prettige samenwerking en wenst zij de gemeenteraad succes en wijsheid toe met de uitdagingen die in het verschiet liggen. Daarnaast dankt zij de fractie van haar partij Stem van Krimpen voor de steun en teamspirit.

Het vertrek van Jaarsma kan niet los worden gezien van de vorming van van een nieuwe coalitie die op 2 juli wordt beëdigd. De coalitie bestaat uit SGP, VVD, CDA, PvdA, Krimpens Belang en de ChristenUnie. Stem van Krimpen, winnaar van de laatst gehouden gemeenteraadsverkiezingen, viel bij de vorming buiten de boot.    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden