Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: aangeleverd

Kleurwedstrijd rond lancering prentenboek 'Varkentjes vlucht'

  •   201 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Om de verschijning van hun prentenboek 'Varkentjes vlucht' op een tijdens deze coronacrisis gepaste wijze te vieren, organiseren auteur Abra Voets-Rolloos en illustrator Greta Rolloos-Hoogerdijk een kleurwedstrijd. De winnaar ontvangt een exemplaar van Varkentjes vlucht.

Het boek gaat over een pasgeboren biggetje dat van de haan te horen krijgt dat hij later zal worden opgegeten. Het varkentje besluit uit de stal te ontsnappen en zijn familie, die hem niet gelooft, achter te laten. Buiten de boerderij blijkt het nog niet zo makkelijk voor een kleine big om te overleven, maar gelukkig komt het voor dit varkentje uiteindelijk toch allemaal goed.

Illustraties
Het verhaal lag al een paar jaar bij Abra in de kast. Ze had het geschreven om voor te lezen aan haar zoon David, maar toen er afgelopen zomer biggetjes bij kinderboerderij Klein Boveneind geboren werden, begon het te kriebelen. Ze vroeg haar moeder, de Lekkerkerkse Greta Rolloos-Hoogerdijk, of ze illustraties bij het verhaal wilde maken. "Ik moest erg mijn best doen om haar over de streep te trekken, maar uiteindelijk ging ze akkoord."

"In ons gezin eten we geen vlees en ik vond het lastig om dat aan een peuter uit te leggen. Daarom besloot ik een verhaal voor mijn zoon te schrijven", vertelt Abra over de totstandkoming van het boek. "Het prentenboek is bedoeld voor peuters en kleuters, maar David, die inmiddels al zes jaar oud is, kan het ook zelf lezen."

Voorgelezen
Varken Guus van kinderboerderij Klein Boveneind - afgelopen zomer nog een klein biggetje, maar inmiddels al bijna net zo groot als haar moeder Benthe - was de eerste die uit Varkentjes vlucht werd voorgelezen. "Ze leek het wel leuk te vinden,’ lacht Abra. ‘Afgelopen zomer had ik foto’s van de pasgeboren biggetjes gemaakt en mijn moeder heeft die gebruikt om na te tekenen. Guus is dus zelf ook onderdeel van het boek."

Het prentenboek ligt in de schappen bij boekhandel Sanorma aan het Raadhuisplein in Lekkerkerk en boekhandel Kamerbeek op de Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel en kost 14,50 euro. Bij deze winkels is ook een kleurplaat op te vragen om deel te nemen aan de wedstrijd. Meer informatie op: aardvlinder.wordpress.com/kleurwedstrijd.

De volledige auteursopbrengst van het boek wordt geschonken aan stichting Varkens in Nood.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }