Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het IHC- en Stoommolenterrein langs de Lek bij Krimpen aan de Lek.
• Het IHC- en Stoommolenterrein langs de Lek bij Krimpen aan de Lek. (Foto: Floris Bakker)

Eigenaar Krimpense Stoommolenterrein wil starten met bouw woningen

  •   420 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Ben Boogaerdt, de eigenaar van het Stoommolenterrein in Krimpen aan de Lek, wil zo snel mogelijk woningen bouwen op de locatie.

Op het buitendijkse terrein langs de Lek moeten zo'n 25 woningen komen. Door het faillissement van Whoonapart, de ontwikkelaar van het naastgelegen IHC-terrein, dreigt echter een forse vertraging. De gemeente Krimpenerwaard ziet namelijk het liefst dat het hele gebied, dus zowel het IHC- als het Stoommolenterrein, in één keer wordt ontwikkeld.

Weinig weerstand
Han van Veen, die dinsdag namens de eigenaar insprak, noemde het bouwplan Lagune aan de Lek een 'verrijking' voor Krimpen aan de Lek. "Het is een kleinschalig plan dat weinig weerstand zal ondervinden. We hebben goed geluisterd naar buurtbewoners, de gemeente, Rijkswaterstaat en het hoogheemraadschap. Problemen met de ontsluiting zijn er niet. En bij de ontwikkeling hebben we rekening gehouden met de aanwezige jachthaven en het scoutingterrein."

Wethouder Leon de Wit kon nog geen inhoudelijke reactie geven omdat het plan voor het Stoommolenterrein nog niet formeel is ingediend. "Wel zie ik nog steeds het liefst een integrale oplossing voor het hele terrein, dus zowel het IHC-terrein als het Stoommolenterrein."

Boogaerdt diende hier eerder al een plan voor in. Dat ging uit van 140 woningen. De ontwikkelaar eindigde als tweede met deze aanbieding, maar kreeg van IHC de toezegging om het plan alsnog uit te voeren als Whoonapart af zou haken. Toen er tumult ontstond rond het plan van deze ontwikkelaar (dat uit ging van de bouw van 250 woningen, red.) besloot de architect van het 'plan Boogaerdt' zich terug te trekken.

Doorn in het oog
Het buitendijkse terrein van ruim 11 hectare ligt al jaren te verpauperen en zijn een doorn in het oog voor de omgeving. In het verleden deed het onder meer dienst als locatie voor een scheepswerf en houtzagerij. In 2005 wees de toenmalige minister van VROM het IHC- en Stoommolenterrein aan als een van in totaal vijftien experimentele bouwlocaties. Op deze zogenaamde EMAB-locaties mag worden geëxperimenteerd met aangepast bouwen in buitendijks gebied.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }