• Het Nederlands Zilvermuseum gaat dinsdag weer open.
• Het Nederlands Zilvermuseum gaat dinsdag weer open. Foto: Schoonhoven Zilverstad

Zilvermuseum in Schoonhoven gaat weer open

Algemeen 246 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Burgemeester Roel Cazemier en cultuurwethouder Bert Bening van de gemeente Krimpenerwaard verrichten op dinsdag 2 juni om 09.30 uur de (her)opening van het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Het museum was sinds eind maart dicht vanwege de coronamaatregelen. 

Er valt voor bezoekers deze zomer genoeg te zien en te beleven in het museum. Zo is er de nieuwe expositie OPEN UP waarin nieuw modern zilver van internationale zilversmeden centraal staat. De expositie is een samenwerking tussen het museum, de HammerClub en Zadkine Vakschool Schoonhoven in het kader van het 125-jarig jubileum van de Vakschool. 

Beautyvloggers
Eind juni opent de tentoonstelling Boudoir. In deze expositie (te zien tot en met januari 2021) wordt Madame de Pompadour verbonden met de beautyvloggers van vandaag. Wat is er veranderd? En wat niet? Is er eigenlijk een verschil in het kijken naar jezelf door een spiegel of op een beeldscherm(pje)? De tentoonstelling laat een unieke collectie zilver, tassen (van het onlangs gesloten tassenmuseum), kaptafels en mode zien door de tijd heen.

Verder is er in het museum werk te zien van kunstenaar-ontwerper paul youenn. Voor Moon 925 project liet hij zich inspireren door vibratie in het water. Hij wilde deze kunnen proeven. Daarom paste hij deze textuur toe op lepels.

Activiteiten en workshops
In de Zilverwerkplaats kunnen kinderen nog steeds aan de slag om het ambacht van de zilversmid te ervaren. Er zullen voorlopig geen rondleidingen plaatsvinden, maar er wordt op interactieve wijze verdiepende informatie geboden. Het Zilverspreekuur gaat door op afspraak en met gepaste afstand. Workshops voor volwassen vinden nog niet plaats, maar volwassenen kunnen een workshoppakket aanschaffen en zelf thuis aan de slag gaan.

Vanwege de coronamaatregelen dienen alle bezoekers online een ticket te kopen en tijdslot te reserveren via de website.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden