Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Closed outdoors cafe with overturned chairs on tables, Nobody
Closed outdoors cafe with overturned chairs on tables, Nobody (Foto: Stockfoto)

CDA Krimpenerwaard: 'Verruim aantal terrasmeters'

  •   279 keer gelezen

KRIMPENERWAARD Om horecaondernemers te helpen zou de gemeente Krimpenerwaard het aantal terrasmeters moeten verruimen. Dat zegt CDA-fractievoorzitter Jan Dekker. Hij dient hierover dinsdag een motie in. 

Dekker wijst op de versoepelde coronamaatregelen en het protocol dat door Horeca Nederland naar alle leden is gestuurd. "Er ontstaan nieuwe kansen voor onze horeca. Dit is echter niet gemakkelijk. De gemeente kan de horeca helpen en faciliteren, uiteraard in goed overleg met de ondernemers en omwonenden." 

De horeca mag per 1 juni weer open, met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Dat betekent dat er minder gasten in de zaak mogen zijn. Dekker: "Duidelijk is dat deze beperkingen de omzet van de horeca aanzienlijk beperkt en daarmee het verdienmodel van horecaondernemer nog onvoldoende is." 

In de motie roept hij op om de horeca zoveel mogelijk te ondersteunen bij het uitbreiden van terrassen. Dit door pleinen en plantsoenen hiervoor (deels) beschikbaar te stellen. "Natuurlijk binnen redelijke grenzen en met respect voor de belangen van de omwonenden."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }