Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Molen Den Arend van Bram Heerens.
• Molen Den Arend van Bram Heerens.

‘Den Arend is één van mijn favorieten’

  •   215 keer gelezen

BERGAMBACHT • Molen Den Arend in Bergambacht: kunstschilder Bram Herens legde het monumentale bouwwerk vast in een fraaie aquarel.

“Om de eenvoudige reden dat deze molen niet alleen erg mooi is, maar ook bijzonder”, legt de Schoonhovenaar uit. “Het is de enige nog producerende korenmolen in de Krimpenerwaard.”

Bram Herens verdiende lang zijn brood als portretschilder, maar keerde uiteindelijk terug naar zijn grote passie: het vastleggen van landschappen. 

“Ik vertoef graag in de polder”, vertelt hij. “De rust, de kleuren, het licht, de wolken. Ze geven me rust en inspiratie. Er zijn talloze mooie schilderlocaties in de polder te vinden. In de dorpen en de stad Schoonhoven natuurlijk ook, al is daar de kans groter dat mensen om je heen komen staan wanneer je bezig bent. Dat kan afleiden, dus maak ik in dat soort omstandigheden vaak foto’s van het object om daarna in mijn atelier in Ammerstol aan de slag te gaan.”

Over dat atelier gesproken: Heerens’ zelfgecreëerde paradijsje’ bevindt zich op het volkstuinencomplex bij de ijsbaan van Ammerstol. 

“Een heerlijk plekje! En weet je wat extra mooi is: van daar uit zie ik in de verte de molen van Bergambacht. Den Arend is één van mijn favorieten. Niet voor niets heb ik hem in een aquarel vastgelegd. Deze gaat deel uitmaken van een molenkalender die ik in september hoop af te hebben."

De aquarel van molen Den Arend is ook los te koop. Voor 250 euro, inclusief passe-partout. Belangstelling? Stuur een mailtje naar: bramheerens@gmail.com.

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }