• Molen Den Arend van Bram Heerens.
• Molen Den Arend van Bram Heerens.

‘Den Arend is één van mijn favorieten’

Algemeen 641 keer gelezen

BERGAMBACHT • Molen Den Arend in Bergambacht: kunstschilder Bram Herens legde het monumentale bouwwerk vast in een fraaie aquarel.

“Om de eenvoudige reden dat deze molen niet alleen erg mooi is, maar ook bijzonder”, legt de Schoonhovenaar uit. “Het is de enige nog producerende korenmolen in de Krimpenerwaard.”

Bram Herens verdiende lang zijn brood als portretschilder, maar keerde uiteindelijk terug naar zijn grote passie: het vastleggen van landschappen. 

“Ik vertoef graag in de polder”, vertelt hij. “De rust, de kleuren, het licht, de wolken. Ze geven me rust en inspiratie. Er zijn talloze mooie schilderlocaties in de polder te vinden. In de dorpen en de stad Schoonhoven natuurlijk ook, al is daar de kans groter dat mensen om je heen komen staan wanneer je bezig bent. Dat kan afleiden, dus maak ik in dat soort omstandigheden vaak foto’s van het object om daarna in mijn atelier in Ammerstol aan de slag te gaan.”

Over dat atelier gesproken: Heerens’ zelfgecreëerde paradijsje’ bevindt zich op het volkstuinencomplex bij de ijsbaan van Ammerstol. 

“Een heerlijk plekje! En weet je wat extra mooi is: van daar uit zie ik in de verte de molen van Bergambacht. Den Arend is één van mijn favorieten. Niet voor niets heb ik hem in een aquarel vastgelegd. Deze gaat deel uitmaken van een molenkalender die ik in september hoop af te hebben."

De aquarel van molen Den Arend is ook los te koop. Voor 250 euro, inclusief passe-partout. Belangstelling? Stuur een mailtje naar: bramheerens@gmail.com.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Invulling voormalig IHC-terrein: kansen voor woningen, natuur en recreatie Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Inclusieve picknicktafel in Middenweteringpark Krimpen a/d IJssel Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden