Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De lege finishstraat.
• De lege finishstraat.

Uniek: lege finishstraat Ronde van Lekkerkerk tijdens Hemelvaartsdag

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Geen hekken met spandoeken. Geen rijen dik publiek in de finishstraat. Geen wielrenners die voorbij razen. Het is deze donderdag stil in de Burgemeester van der Willigenstraat te Lekkerkerk.


Niets doet deze Hemelvaartsdag denken aan de Ronde van Lekkerkerk. Door de coronamaatregelen is het wielerevenement afgelast. "Het is stil", verzucht Bram Hofman, voorzitter van het wielercomité. "Natuurlijk balen wij als organisatie van de afgelasting, maar we hebben er ook alle begrip voor. De wielerronde is nu even bijzaak."

Onafgebroken
Voor het eerst verreden in 1962 en het jaar erop eenmalig niet, werd de wielerronde vanaf 1964 onafgebroken jaarlijks georganiseerd. De MKZ-crisis waar veel organisaties in Nederland in 2001 last van hadden ging aan Lekkerkerk voorbij. "Dat speelde hier niet en dus was er gewoon een wielerronde. We hebben het ieder jaar georganiseerd."

Tot nu dus. "Het is nooit eerder voorgekomen dat we het criterium af moesten lasten. Veel werk hadden we gelukkig nog niet hoeven doen. Het was begin maart al duidelijk dat het niet door kon gaan. Omdat we dit al jaren doen, staat het meeste natuurlijk al wel."

Met temperaturen die rond de 27 graden uitkomen, was deze Hemelvaartsdag een ideale dag geweest voor de 58ste editie van de Ronde van Lekkerkerk. Hofman: "Dat maakt het wel helemaal wrang. Het zal nu een rustige dag worden. Ik denk dat ik maar buiten voor het gemeentehuis ga zitten, haha. We gaan maar gewoon van het goede weer genieten. Veel anders kunnen we ook niet doen."

2021 
En de 58ste wielerronde? "Die komt er volgend jaar. We laten ons niet uit het veld slaan en gaan vol goede moed verder richting 2021. Het zal blijken hoe de sponsoring verloopt na dit bijzondere jaar, maar de intentie is zeker om door te gaan op dezelfde manier. Met de vrouwen ook in de toekomst als hoofdprogramma. We hopen maar dat het allemaal weer wat normaler wordt."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier