Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Online repeteren.
• Online repeteren.

Popkoor Schoonhoven oefent online door

  •   302 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Popkoor Schoonhoven is enkele weken geleden weer begonnen met de (online) repetities. In deze ‘corona-periode’ is het een uitkomst voor het 50-leden tellende koor.

Dirigent Robbert van Sterkenburg: “Ik heb gekeken hoe andere koren dat doen en dacht toen: ‘dat moet bij Popkoor Schoonhoven ook mogelijk zijn’. Het leek een enorme uitdaging, maar het valt mee. Het nut van de online-repetitie is dat de koorleden lekker blijven zingen en op deze wijze onderhouden we het repertoire.”

Afgelopen week werden ook de stempartijen geoefend. Van Sterkenburg: “Het is een tussenoplossing, maar we komen wel verder. We staan niet stil.”

Wennen
Ook de leden zijn positief. De dirigent voegt online op de repetitie-avond alle deelnemende koorleden toe en zet, nadat iedereen elkaar heeft begroet, het geluid uit. Heeft iemand een opmerking, dan kan die dat via de chat aangeven.

“Het is even wennen om op je zolderkamertje met de koorrepetitie mee te doen. Je hoort alleen de muziek en de dirigent. Maar het werkt wel. We hebben zelfs een nieuw nummer ingestudeerd. Het is net wat ik nodig had in deze tijd dat je weinig mensen ziet", zegt een koorlid. 

Live
Toch hopen de koorleden elkaar snel weer live te kunnen ontmoeten. Belangstellenden zijn welkom om mee te zingen. Aanmelden kan via: robbert@nas.io

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }