• Paul Vogels deelt het eerste plantje uit.
• Paul Vogels deelt het eerste plantje uit. Foto: Floris Bakker

Plantje uitgedeeld in Krimpen van winkeliers Crimpenhof

Algemeen 372 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Honderden ouderen en zorgmedewerkers in Krimpen aan den IJssel kregen een plantje van winkeliersvereniging Crimpenhof.

Voorzitter Paul Vogels ging vrijdag al vroeg op pad om bij het Gezondheidscentrum Krimpen de eerste 100 plantjes langs te brengen. "Elk jaar delen we op de zaterdag voor Moederdag rozen uit aan bezoekers van het winkelcentrum, maar vanwege de coronacrisis is dat lastig. Daarom hebben we ervoor gekozen om het dit jaar net even anders te doen."

Kaartje
Op twee lange tafels bij de ingang van het Gezondheidscentrum staan niet veel later honderden plantjes klaar voor bezoekers en zorgmedewerkers. Bij elk plantje zit een kaartje van de winkeliersvereniging. Vogels kan niet lang blijven en laat het uitdelen over aan medewerkers van het Gezondheidscentrum. "Ik moet zo nog langs Tiendhove en de Prinsessenhof, om ook daar plantjes te brengen. En morgen gaan we nog naar zorgcentrum Crimpenersteyn. In totaal delen we zo'n 1.500 plantjes uit."

Stiller
Net als ondernemers in de rest van Nederland zijn ook winkeliers op de Crimpenhof zwaar getroffen door de coronacrisis. "Het was de laatste weken echt stiller dan normaal", merkte Vogelaar. "Gelukkig zie je de laatste dagen weer wat meer bezoekers." Aanpassingen zijn er nog niet aangebracht. Die gaan er volgens de voorzitter wel komen. "We gaan nadenken over het aanbrengen van looproutes door het winkelcentrum. Die moeten het mogelijk maken dat mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden