Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Dankzij de 'Kom op visite-kar kon Jacqueline Vermeij haar moeder bezoeken in haar kamer. De foto is door het raam van de kamer genomen.
• Dankzij de 'Kom op visite-kar kon Jacqueline Vermeij haar moeder bezoeken in haar kamer. De foto is door het raam van de kamer genomen. (Foto: Stephan Tellier)

Rotary schenkt ‘Kom op visite-kar’ aan Borchleen en De Bovenberghe

  •   905 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Rotary Schoonhoven heeft vrijdagmiddag een 'kom op visite-kar' geschonken aan de WelThuis-locatie Borchleen. De voorziening, die het mogelijk maakt dat bewoners -veilig en wel- weer hun naasten kunnen ontmoeten, is ook te gebruiken in De Bovenberghe.

De kom op visite-kar is een klein, wit karretje met glazen ruiten en een smal deurtje. "Het is een eigenlijk een soort pausmobiel, maar dan zonder auto", zegt Wietze Wedman van Rotary Schoonhoven. "Met deze voorziening kunnen familie en vrienden weer 'coronaproof' op bezoek komen in het verpleeghuis."

Vervolgens: "Soms zijn er elders voorzieningen, maar niet iedere bewoner kan door persoonlijke beperkingen van de kamer. Dan biedt de 'kom op visiste-kar' uitkomst. De bezoeker stapt in het hermetisch afgesloten karretje -met luchtzuiveringssysteem- en wordt naar de bewoner op de kamer gebracht. Na zeven weken isolatie moet het heel fijn zijn om elkaar weer in levende lijve te kunnen zien."

Actie
Rotary Schoonhoven probeert ook in deze coronacrisis te helpen waar het kan. Voorzitter Jos Huizinga: "Het jaarthema is ontmoeten en verbinden. Dit initiatief kwam vorige week op ons pad en hebben we meteen omgezet in actie."

De locatiemanagers Sylvia Oudenes (Borchleen) en Sjana van Leeuwen (De Bovenberghe) waren vrijdag aanwezig om de kar in ontvangst te nemen. En vervolgens werd deze gelijk in gebruik genomen door Jacqueline Vermeij om haar moeder in Borchleen te ontmoeten.

Bloemen
Eerder zette Rotary Schoonhoven in het kader van de coronacrisis de 108 thuiszorgers van de wijkverpleging in de bloemen en steunde het de SWOS bij 'pleintjesgymnastiek'.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }