Afbeelding
Foto: Politie Rotterdam-Oost

Waarschuwingsschot na achtervolging door Krimpen aan den IJssel

Algemeen 4.450 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Twee Rotterdammers zijn zondagmorgen in Krimpen aan den IJssel aangehouden na een wilde achtervolging.

De politie kreeg een melding van een diefstal (op heterdaad) in Capelle aan den IJssel. Hierbij zouden de verdachten goederen in een witte bestelbus aan het laden zijn.

Aanrijdend zagen politieagenten dat de betrokken bestelbus wegreed en de Abram van Rijckevorselweg op reed. Zij gaven een stopteken, maar de verdachten reageerden hier niet op.

Dit leidde tot een achtervolging in de richting en vervolgens dwars door Krimpen aan den IJssel. Hierbij werden snelheden tot boven de 100 km/u bereikt, en ging het dwars over de stoep en het fietspad. De achtervolging eindigde op de Vijverlaan, omdat de bestelbus zich hier vastreed in het gras.

De politieagenten riepen de verdachten dat ze waren aangehouden, maar de mannen bleven gas geven om te proberen hun voertuig los te krijgen. Hierop zagen de politieagenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen.

De verdachten staakten hun vluchtpoging, maar bleven in het voertuig zitten. Hierop sloegen de agenten de ruiten in, waarna de twee mannen, afkomstig uit Rotterdam, konden worden aangehouden.

Dit ging echter niet zonder slag of stoot en één verdachte raakte gewond door verzet. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij alsnog naar het politiebureau voor verhoor. Bij de bestuurder werd alvast zijn rijbewijs ingevorderd.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden