• Marga Breedvelt:
• Marga Breedvelt: "Ouderenzorg is het mooiste vak dat er is." Foto: Aangeleverd

Marga Breedvelt schrijft boek over ouderenzorg

Algemeen 292 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • In het boek 'Veertig jaar in de ouderenzorg' deelt Marga Breedvelt uit Krimpen aan de Lek de mooiste momenten uit haar loopbaan in de zorg.

"Vorig jaar ben ik met vervroegd pensioen gegaan. Vanaf dat moment ben ik begonnen met schrijven. Ik heb het werk in de zorg altijd zo leuk gevonden. Ik heb zoveel meegemaakt, dat wil ik delen. Ik schrijf niet over bestuurlijke beslissingen, ik schrijf over wat ik mee heb gemaakt met de mensen. Met humor, in eenvoudige taal, zodat de lezer er bijna zelf bij is. Al schrijvend kwamen er steeds meer herinneringen boven", vertelt Marga Breedvelt.

Marga werkte onder andere in Tiendhove en Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel en De Breeje Hendrick in Lekkerkerk.

Mooie momenten
"Ik vergeet nooit meer het oudere echtpaar dat zich samen in hun invalidewagen wurmde, de loopstokken op het dak bond en vol gas over de stoep zonder te kijken wegreed. We stonden altijd met zijn allen voor het raam te kijken om dat schouwspel te zien. Mooi waren ook de waakmomenten. Bij ouderen die geen familie hadden, waakten wij als verzorgenden bij hen. Dat je de laatste zorg kan bieden en in hun laatste uren bij ze kan blijven, dat doet me veel."

Bloemen
Ontroerend was ook het uitje dat ze organiseerde voor twee dementerende bewoners van De Breeje Hendrick. "We hebben een bloemetje gekocht en zijn met de rolstoelbus naar hun huis gegaan, waar ze hun vrouw verrasten met een bloemetje. Dat werd een tranendal, ik was zelf ook in tranen. Het was zo indrukwekkend, hoe zoiets simpels zo'n mooi effect heeft."

Corona
Marga is blij dat ze nu met pensioen is. "Deze coronatijd is verschrikkelijk voor ouderen. Ze moeten hun familie missen, dat zal eenzaam zijn. Je kunt ze als verzorgende een schouders en een luisterend oor geven, maar de warmte die familie geeft kan zorgpersoneel niet geven. Ik ben heel blij dat ik dit niet mee hoef te maken."

Het boek 'Veertig jaar in de ouderenzorg' is vanaf 8 mei te koop via www.boekscout.nl en www.bol.com en kost 19,50 euro.

Lees volgende week een uitgebreider interview met Marga in Het Kontakt.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden