• Initiatiefnemers van de K'wrd Box.
• Initiatiefnemers van de K'wrd Box. Foto: PR

Pakket vol streekproducten uit Krimpenerwaard vindt gretig aftrek

Algemeen 2.703 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De K'wrd Box, een boodschappenpakket vol ambachtelijke streekproducten uit de Krimpenerwaard, kan rekenen op veel belangstelling. Sinds de introductie is het pakket wekelijks uitverkocht. 

Het initiatief is een antwoord op de coronacrisis die de voedselproducenten in de Krimpenerwaard hard raakt. "Bij veel van deze ondernemers is een groot deel van de omzet weggevallen", vertelt Gerrit Burger van Imkerij De Nesse uit Ouderkerk aan den IJssel. "Zij kunnen hun producten nu lastig kwijt terwijl consumenten diezelfde producten minder makkelijk kunnen kopen."

Bier
Aangemoedigd door het landelijke initiatief #supportyourlocalsNL besloot een aantal ondernemers de handen ineen te slaan en wekelijks een pakket samen te stellen. In het pakket zitten allerlei producten, variërend van boerenkaas, -melk, worst, bier en jam tot honing, kipfilet en meergranenbrood. Het verpakken en bezorgen van de pakketten doen de ondernemers - bij toerbeurt - zelf.

De K'wrd Box vindt inmiddels gretig aftrek. Burger: "Sinds de introductie van het pakket, nu drie weken geleden, zijn er elke week 50 pakketten verkocht. Hartstikke mooi natuurlijk, maar we hopen dat de consument ons blijft steunen. Ook als het 'normale' leven weer wordt hervat." 

Asperges
De K'wrd Box (kosten 49,50 euro) is nu een standaard-pakket. Burger zegt dat er al voorzichtig wordt nagedacht over een uitbreiding. "We denken eraan om bijvoorbeeld een 'borrel-box' aan te bieden. Het is ook mogelijk de bestaande box aan te vullen met seizoens- of versproducten, zoals asperges, sla en komkommer."  

In het pakket zitten producten van onder andere Stadsbrouwerij Argentum, De Lekbongerd, Van Perkouwse Grond, MooiMekkerland, Het Wildhuys, Stolweitjes, Bakkerij Kok, Kaasboerderij Hoogerwaard, Imkerij De Nesse en LUUX by de Berekuil. Waarschijnlijk zal de samenstelling van deze groep de komende weken nog worden uitgebreid. "We staan open voor nieuwe toetreders."

Een pakket bestellen kan via supportyourlocalskrimpenerwaard.nl. De box wordt afgerekend bij het bestellen. Vervolgens zal de K'wrd Box iedere vrijdag tussen 14.00 en 18.00 uur (alleen binnen de Krimpenerwaard) worden afgeleverd op het opgegeven adres. Persoonlijk contact wordt zoveel mogelijk vermeden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden