• Koe in een weiland in de Krimpenerwaard.
• Koe in een weiland in de Krimpenerwaard. Foto: Gerrit Brusse

FB-pagina met natuurfoto's Krimpenerwaard groeit hard

Algemeen 1.297 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • In no time is de Facebookpagina De natuur van de Krimpenerwaard uitgegroeid tot een platform met ruim 170 leden.

Iets dat initiatiefnemer Gerrit Brusse nooit had gedacht. "Ik heb de pagina pas vorige week aangemaakt, dus het gaat best hard", stelt hij tevreden vast. Leden kunnen op de pagina zelfgemaakte foto's plaatsen van het landschap van de Krimpenerwaard en de planten en dieren die voorkomen in het gebied.

Ringslangen
Brusse is onder de indruk van de foto's die tot nog toe zijn binnengekomen. "Er zitten echt hele mooie tussen, variërend van een zonnende ringslang tot kleurrijke bloemen en zeldzame vogels."

Het idee om een Facebookpagina op te zetten, deed hij op in de Hoeksche Waard waar hij zelf woont. "Daar beheert iemand een soortgelijke pagina. Die telt inmiddels al heel wat leden. Het leek me gewoon leuk om zo'n pagina voor de Krimpenerwaard te beginnen."

Brusse is geen onbekende in het gebied. Hij woonde jarenlang in Krimpen aan den IJssel en heeft er nog familie wonen. Ook beheert hij, samen met Jeroen van Zomeren, een goed gelezen Facebookpagina met 112-nieuws uit Krimpen aan den IJssel. "Bovendien kom ik door mijn werk bij Boogaerdt Hout in Krimpen aan de Lek nog bijna dagelijks in de Krimpenerwaard."

Afleiding
Brusse kijkt er niet heel erg van op dat de nieuwe Facebookpagina al zoveel leden heeft. "Er zijn heel veel mensen die graag fotograferen en eropuit gaan. Het is hartstikke leuk om die twee dingen met elkaar te combineren. In deze toch vreemde tijd is het blijkbaar voor veel mensen een prima afleiding."

Als het gaat om plaatsing van foto's legt hij de lat niet heel hoog. "Leden plaatsen hun foto's in principe zelf, maar ik moet nog wel goedkeuring geven. Als het een vage of onduidelijke foto tussen zit, zet ik 'm er niet op. maar dat is nog niet gebeurd." 

Wie lid wil worden, kan een verzoek indienen via de Facebookpagina De natuur van de Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden