Afbeelding

Robin van Beek trakteert ‘Hoekse Gang’ op spetterend optreden

Algemeen 688 keer gelezen

BERGAMBACHT • Robin van Beek trad vrijdag onder de noemer van 'Zingen tegen eenzaamheid' op bij De Hoekse Gang in Bergambacht.

Om de beurt verzorgen Robin van Beek en bijna 40 collega-zangers en -zangeressen met Pasen ruim honderd optredens bij zorginstellingen in het hele land. Dit alles wordt mogelijk gemaakt via crowdfunding.

Ingrijpend
Gemiva's De Hoekse Gang is een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De voorziening bevindt zich op het terrein van manege De Hoekse Gang.

Door de coronacrisis kunnen de bewoners niet meer naar hun reguliere dagbesteding, die ze soms buiten de deur hebben. Ook is er geen bezoek meer mogelijk aan de woonlocatie. Dit is zeer ingrijpend voor de cliënten en hun families.  Alle dagen worden nu op de manege ingevuld. Daarbij zetten de begeleiders en cliënten er met elkaar de schouders onder. 

Een concert is in deze tijd een mooi verzetje. De bewoners werden op deze zomerse dag verrast met een spetterend optreden buiten in de tuin van het complex. Robin van Beek en zijn geluidsman stonden op gepaste afstand aan de andere kant van het water en wisten de groep al snel voor zich te winnen.

Aan de roep om diverse verzoeknummers werd uiteraard voldaan. Zo klonken onder andere You 'll Never Walk Alone en uiteraard 'Links Rechts' van de Snollebollekes op het terrein van De Hoekse Gang.

Afleiding
Het geslaagde optreden zorgde voor een welkome afleiding in een tijd waarin veel van de bewoners en begeleiders wordt gevraagd.

Wie ook wil bijdragen aan deze concertreeks (ook na Pasen): https://www.doneeractie.nl/stop-eenzaamheid/-42874

Zorginstellingen die een dergelijk optreden op prijs stellen, kunnen zich aanmelden via: geen-eenzaamheid@vocalcenter.nl

 
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden