Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF
coronavirus

Drie Lopikse coronapatiënten op intensive care

Algemeen 1.708 keer gelezen

LOPIK • Burgemeester Laurens de Graaf maakt iedere dag een belrondje langs de coronapatiënten in de gemeente Lopik.

"Dat zijn er op dit moment -vrijdag, red.- dertien. Dat zijn tenminste de officieel geregistreerde patiënten. Vier van hen zijn inmiddels weer genezen en thuis. Naast mensen in kwetsbare groepen betreft het een aantal zorgmedewerkers die door hun werk ziek zijn geworden. Drie patiënten liggen helaas op de intensive care. Hun situatie is gelukkig wel stabiel. Ik wens de patiënten heel veel sterkte en beterschap toe."

Meeleven
De Graaf wil met het belrondje zijn rol als burgervader vervullen. "Ik vraag hoe het met hen gaat en probeer vanuit de gemeente steun te bieden waar dat kan. Gelukkig constateer ik dat de mensen om wie het gaat in de eigen kring prima opgevangen worden. Wel zeggen ze het fijn te vinden dat er met hen wordt meegeleefd."

De burgemeester weet dat het werkelijke aantal coronapatiënten hoger ligt. "Exacte aantallen zijn niet bekend, maar ook bij huisartsen melden mensen zich met corona-klachten. Opmerkelijk is het verschil in ziektebeeld. Waar de één heftige klachten krijgt, kan de ander, bijvoorbeeld een familielid, er met lichte verschijnselen, die dan ook nog eens heel tijdelijk zijn, vanaf komen."

Hulp
De initiatieven die van de grond komen om patiënten, maar ook anderen die door de crisis getroffen worden, bij te staan doen De Graaf erg goed: "Van klein tot groot en van particulier initiatief tot hulp vanuit de kerken en bedrijven. Het is goed om te zien dat de bereidheid om elkaar te helpen groot is."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden