• Rector Ad Keller. van het Krimpenerwaard College
• Rector Ad Keller. van het Krimpenerwaard College Foto: Floris Bakker
coronavirus

Rector Krimpenerwaard College: 'Blijf thuis je lessen volgen'

Algemeen 609 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Rector Ad Keller van het Krimpenerwaard College heeft een duidelijke boodschap voor de leerlingen: ze worden gemist. 

In een filmpje op de Facebookpagina van de school spreekt hij een paar bemoedigende woorden. "De school is nu twee weken dicht en we missen jullie. We missen het moment dat jullie door de gangen lopen, we missen jullie in de lessen en we missen jullie smoesjes als jullie boeken of wat dan ook vergeten zijn. We missen zelfs de troep die achterblijft in de aula als jullie weer naar de lessen gaan." 

Onderwijs op afstand
Keller is trots dat het de school is gelukt om in korte tijd 'onderwijs op afstand' te realiseren. Hij hamert er bij de leerlingen op dat ze thuis hun lessen blijven volgen en de opdrachten doen. "Ik verwacht dat deze periode langer gaat duren en wat we absoluut níet willen is een onderwijsachterstand. Daar moeten we met elkaar keihard aan werken." 

Keller richt zich in de videoboodschap in het bijzonder op leerlingen in de eindexamenklassen. Die kregen te horen dat de eindexamens dit jaar niet doorgaan. "Voor jullie was het een hele moeilijke week. Er zullen leerlingen zijn die zeggen: 'nou, ik denk dat ik geslaagd ben', maar er zijn ook heel veel leerlingen die nu in grote onzekerheid zitten. Het enige wat ik kan zeggen dat we moeten afwachten wat de slaag- en zakregeling gaat worden om vervolgens te bepalen hoe we het voor jullie zo kansrijk mogelijk kunnen maken om alsnog te slagen." 

 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden