Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF
coronavirus

Aantal coronagevallen in regio blijft stijgen

  •   keer gelezen

REGIO • De nieuwste cijfers van het RIVM laten opnieuw een stijging zien van het aantal coronabesmettingen in de regio.


In de gemeente Lopik staat de teller nu op 12, tegen 11 gisteren.

In Krimpenerwaard loopt het aantal op naar 19, tegen 15 gisteren. Krimpen aan den IJssel heeft 7 coronagevallen. Gisteren waren dat er nog zes. 

De cijfers zijn niet representatief voor het daadwerkelijke aantal besmettingen, omdat lang niet iedereen met verschijnselen ook getest wordt.

Landelijk is ook een stijging van de cijfers te zien. Het totaal aantal positief geteste patiënten is 7.431 (+1.019). Het totaal aantal gemelde overleden patiënten is 434 (+78). Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis: 2.151 (+315). Op de overzichtskaart van het RIVM is de verspreiding van corona over Nederland te zien.

Duiding
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten, zo is te lezen op de website van het RIVM. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week  zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2.161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1.042) en Noord-Holland (1.029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier