Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Bewoners luisterden vanaf hun balkon naar de muziek.
• Bewoners luisterden vanaf hun balkon naar de muziek. (Foto: Sem van der Laan)
coronavirus

Krimpense Sharon gaat 'on tour' met Balkonradio Krimpen

  •   264 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Om met name haar oudere medebewoners in de Krimpense Park- en Vijverflat een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd, trakteerde Sharon Tollenaar hen maandagmiddag - vanuit de speeltuin voor de flats - op een half uurtje muziek. Haar initiatief krijgt nu een vervolg.

Aankomende donderdag gaat Tollenaar on tour door Krimpen aan den IJssel, met 'Balkonradio Krimpen'. Ze draait verzoeknummertjes op vier locaties: aan de Cascade, in park Middenwetering, bij de Nieuwe Vlietflat, de Gouden Regenflat en opnieuw de Park- en Vijverflat. "Ik heb er ontzettend heel veel zin in", laat ze telefonisch weten. "Mede door de steun van QuaWonen is dit mogelijk."

Eenzaamheid
Het idee om een half uurtje muziek te draaien, ontstond vorige week dinsdag toen veel van haar medebewoners van de Vijverflat 's avonds om 19.00 uur op hun balkon stonden te applaudisseren voor medewerkers in de zorg. "Dat was wel indrukwekkend. Ik besefte me toen ook dat veel bewoners in mijn flat op leeftijd en alleenstaand zijn. Door alle maatregelen rond het coronavirus zitten zij noodgedwongen thuis. Eenzaamheid ligt dan op de loer. Die mensen kunnen op dit moment wel een verzetje gebruiken, vond ik."

Tollenaar hing flyers op, met een oproep om verzoekplaatjes aan haar door te geven. Via briefjes, e-mails en WhatsApp-berichtjes kreeg ze zo'n veertig nummers binnen. "Ik had maandag dus een volle playlist", lacht ze. "VL Licht en Geluid uit Krimpen aan de Lek stelde - helemaal voor niks - een muziekinstallatie ter beschikking. Hartstikke mooi natuurlijk."  

Applaus
Na de eerste tonen uit de muziekboxen stonden er al snel bewoners op hun balkon. Niet alleen alleenstaanden, maar ook hele gezinnen genoten van de liedjes. Tollenaar: "Ze zongen mee, dansten mee en maakten ondertussen contact met de buren naast, onder en boven hen. Na ieder nummer klonk er vanaf de balkons een daverend applaus. Het was fabtastisch." 

Als afsluiter draaide Sharon You'll never walk alone van Lee Towers. "Ik ga dat liedje aankomende donderdag draaien. Mijn droom is dat Lee Towers naar Krimpen  komt om het nummer live te zingen." 

Wie een verzoeknummer heeft voor donderdag, kan deze doorgeven aan Patricia Oskam van QuaWonen via: 06-25347278 of e-mail: patricia.oskam@quawonen.com.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }