Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Golubovy
coronavirus

Oproep aan kinderen: maak tekening voor bewoners Schoonhovense verpleeghuizen

  •   665 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Een tekening of zelfgemaakte kaart van kinderen, als steun in de rug in moeilijke tijden. Kwetsbare ouderen in Borchleen en De Bovenberghe in Schoonhoven zouden zo'n gebaar enorm waarderen, denkt dagbestedingscoach Anke van Schajik van Lohuijzen van Palet Welzijn.

Om het risico op besmetting met het coronavirus in te perken, mogen de bewoners van de twee verpleeghuizen de komende weken geen bezoek ontvangen. Ook wordt contact tussen bewoners zoveel mogelijk voorkomen. Gemeenschappelijke activiteiten liggen stil en vrijwilligers blijven uit voorzorg thuis. "Door dit alles ligt vereenzaming op de loer", zegt Van Schajik van Lohuijzen. Toch merkt ze dat de meeste ouderen nuchter blijven onder de situatie, net als het zorgpersoneel. "Leuk is het natuurlijk niet, maar het is nou eenmaal niet anders." 

Oproep
Bij de instellingen is het besef dat de ouderen dreigen te vereenzamen. "Alles valt nu weg voor een doelgroep die juist zoveel behoefte heeft aan sociale contacten." Om de bewoners een hart onder de riem te steken, doet Van Schajik van Lohuijzen nu een oproep aan kinderen om iets moois te maken. "Een tekening of zelfgemaakte kaart, om te laten weten dat je aan ze denkt. Ik weet zeker dat heel veel ouderen het heel fijn vinden om iets leuks te krijgen in deze crisistijd." 

De kinderen van een aantal medewerkers hebben al iets moois geknutseld, "maar het zou mooi zijn als nog meer kinderen uit Schoonhoven en omgeving dat doen voor onze bewoners. Ze hebben er de tijd voor nu de scholen zijn gesloten." 

Tekeningen, kaarten en andere knutselwerken kunnen worden gestuurd naar onderstaande adressen (t.a.v. Anke van Schajik van Lohuijzen): 

De Bovenberghe 
Asserlaan 132
2871 LS Schoonhoven

Borchleen
Lopikerplein 3
2871 AN Schoonhoven

 

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }