Afbeelding
coronavirus

GHZ bereidt zich ‘maximaal voor op verdere uitbraak coronavirus’

Algemeen 1.046 keer gelezen

GOUDA • Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) bereidt zich 'met man en macht' voor op een grote toestroom van coronapatiënten.

Er komt een speciale huisartsenpost voor patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus en er wordt in het ziekenhuis een aparte verpleegafdeling gereed gemaakt waar besmette patiënten behandeld kunnen worden. De capaciteit van de afdeling Intensive Care wordt uitgebreid met extra bedden met beademingsapparatuur.

Patiënten die klachten hebben zoals koorts en verkoudheidsklachten, en dus misschien besmet zijn met het coronavirus, komen via een andere ingang het ziekenhuis binnen. Er is voor hen een aparte wachtkamer ingericht. Deze patiënten moeten voor de zekerheid een mondkapje dragen.

Ingrijpend
'We moeten ingrijpende maatregelen nemen die ons allemaal raken. Denk hierbij ook aan het afzeggen van geplande, niet spoedeisende operaties of het beperken van bezoek', melden de Raad van Bestuur en de Vereniging Medische Staf in een gezamenlijke verklaring.

Vervolgens: 'Als ziekenhuis zijn we continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen: landelijk, regionaal en lokaal. In het nemen van onze maatregelen werken we nauw samen met andere organisaties zoals het RIVM, de GGD en de huisartsen. De maatregelen die wij nemen richten zich op het beperken van het besmettingsgevaar en het vergroten van de zorgcapaciteit. Waar mogelijk laten we de reguliere zorg doorgaan. Soms op een andere manier, zoals telefonisch in plaats van in het ziekenhuis. En de spoedzorg, waaronder ook bevallingen, gaat natuurlijk ook door'.

Ten slotte: 'Wij geloven erin dat we alleen samen door deze situatie heen komen. We hopen en verwachten dan ook dat  iedereen meewerkt en zich aan de hygiëne- en andere maatregelen van het ziekenhuis houdt. Niet alleen voor hen zelf, maar vooral ook voor elkaar'.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden