Afbeelding
coronavirus

Gezin Van Eldik aan het herstellen van 'stevige griep met longklachten'

Algemeen 3.592 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Jochem en Carine van Eldik moeten vanwege het coronavirus in quarantaine blijven. Ze herstellen voorspoedig van een 'stevige griep met lichte longklachten'.

Jochem van Eldik (55) voelde zich niet lekker tijdens een tennispartij, kreeg vervolgens koorts, las op een website over de symptomen van het coronavirus en belde met de GGD Midden-Holland. Een test wees uit dat hij het nieuwe virus onder de leden had. Ook zijn echtgenote Carine (50) en zoon Helmer bleken besmet.

Bron
"We waren op verjaardagsbezoek geweest bij een vriend in Houten. Deze man was twee weken geleden na een skivakantie in Noord-Italië teruggekeerd. Ik heb een deel van de avond op een halve meter afstand met hem over koetjes en kalfjes gesproken. Hij was de bron. Daarna is de besmetting via mij overgegaan op mijn vrouw en onze zoon. Sven, onze andere zoon, mankeert niets, maar we moeten voorlopig allemaal binnen blijven."

Hij hoorde aan het geluid van z'n bronchiën dat de longen waren aangetast. "Het had het meest weg van een stevige griep. Er was bij ons geen sprake van paniek. Vorig weekeinde was de meest heftige periode, maar we hebben ons er goed doorheen geslagen. Wij waren wel moe en hangerig. Helmer was slechts verkouden."

Soep
Het echtpaar mag de woning aan de Haven in Schoonhoven niet verlaten, maar kan rekenen op de medewerking van bedrijfsleider Stephan Neven van de lokale Albert Heijn-vestiging. De boodschappen konden met een tikkie worden afgerekend.

En afgelopen week stond er opeens een dampend pannetje soep voor de deur. "Mensen leven met ons mee", zegt Jochem van Eldik.

Hij was minder te spreken over de aanvankelijke ophef rond hun besmetting. "Toen bekend werd dat wij door het virus getroffen waren, werd nog geen uur later een foto van ons via de social media verspreid. Dat vonden we toch wel ver gaan."

De drie patiënten mogen pas naar buiten als ze volledig zijn hersteld.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden