Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Bloemen voor Marrie den Besten.
• Bloemen voor Marrie den Besten. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

100.000ste klant buurtsuper Dorp 66 in het zonnetje gezet

  •   keer gelezen

POLSBROEK • Marrie den Besten uit Polsbroek bleek afgelopen week de 100.000ste klant te zijn van de plaatselijke buurtsuper Dorp 66. Zaterdagmorgen kreeg ze als dank een prachtig bloemstuk.


Een klein gezelschap kwam bijeen in de 'woonkamer' van het complex Dorp 66, dat tevens een belangrijke ontmoetingsplek is voor de Polsbroekenaren. Het geheel fleurt het pittoreske dorpje op. Buitenstaanders, die zich in Polsbroek vestigen, kunnen hier kennismaken met hun dorpsgenoten.

"Ruim drie jaar is het project met woningen, een buurtsuper en een kinderdagverblijf al een groot succes," vertelt een trotse Gerrie Cluistra, voorzitter van de coöperatie Dorp 66. "De kernactiviteit is de buurtsuper, die zes dagen per week open is en door vijftig vrijwilligers gerund wordt. Gemiddeld komen er zeventig klanten per dag. Zij maken de winkel rendabel. We hielden de genummerde kassabonnen in de gaten en het is natuurlijk fantastisch, dat juist een bewoner van het complex de gelukkige is."

De 79-jarige Marrie den Besten, die als vrijwilligster actief is, wist niet wat haar overkwam toen zij zaterdagmorgen op de koffie werd gevraagd in de huiskamer van het complex.

"Ik woon vanaf mijn trouwen in Polsbroek en heb alle winkels hier zien verdwijnen, zegt ze beduusd. "Ik ben blij met deze buurtsuper, waar ik altijd mijn boodschappen doe. Toevallig deed ik afgelopen week wat boodschapjes voor mijn kleindochter, die sinds kort in Polsbroek woont. Lief zijn voor elkaar staat hier hoog in het vaandel."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten