Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF.com
update

Overzicht: evenementen en bijeenkomsten afgelast vanwege coronavirus

Algemeen 1.689 keer gelezen

REGIO • Organisaties, verenigingen en instellingen zetten vanwege de richtlijnen van het RIVM om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan een streep door evenementen en bijeenkomsten.

Hieronder een overzicht van de geplande evenementen in deze regio, dat de komende dagen steeds bijgewerkt zal worden. Wilt u ook melding doen van een afgelasting in verband met het coronavirus? Meld het dan via: redactie.krimpenerwaard@kmp.nl

• Viering Internationale Vrouwendag in Schoonhoven op vrijdag 13 maart. De organisatie nam het besluit al voor de aankondiging door het kabinet van de extra maatregelen tegen het coronavirus.

Gezondheidsdag bij DA Rodenburg in Bergambacht op vrijdag 13 maart. "We hebben veel tijd, energie en kosten in de organisatie gestoken, maar kunnen niet anders dan er een streep door zetten", zegt DA-eigenaar Wim Rodenburg. "Het zou natuurlijk niet verantwoord zijn om mensen op een gezondheidsdag risico te laten lopen het coronavirus op te lopen. We gaan kijken naar een nieuwe datum."

• Inloopdag 'overnachtingsmogelijkheden in de Krimpenerwaard' gaat op maandag 16 maart niet door. Omdat de gemeente graag met betrokkenen in gesprek gaat, willen ze hen digitaal te woord staan. Zij worden dan ook gevraagd contact op te nemen met Nienke Strijks, beleidsmedewerker toerisme en recreatie: n.strijks@krimpenerwaard.nl
 
• Alle voorstellingen in Theater Concordia te Haastrecht t/m 31 maart. Dit geldt ook voor de vrij toegankelijke activiteiten in het Grand Café. De directie meldt haar best te doen om voor alle voorstellingen nieuwe data te vinden: 'Aangekochte kaarten blijven dus geldig. Iedereen die via de website kaarten heeft gekocht krijgt via mail bericht'.

• De welzijnsstichtingen SWOS en SWOK-midden leggen tot en met 22 maart alle groepsactiviteiten stil. Het gaat om koffieochtenden, aanschuifmaaltijden, biljartmiddagen, themabijeenkomsten en beweegactiviteiten. Elke donderdag wordt beoordeeld of de maatregel gehandhaafd blijft voor de daaropvolgende week. De activiteiten van de WON, de welzijnsstichting die actief is in het westelijk deel van de Krimpenerwaard, worden per keer beoordeeld. De spreekuren van alle welzijnspunten blijven in de kernen open. Wie verkouden is, wordt geadviseerd te bellen.

• Inloophuis De IJssel, het inloophuis voor mensen met kanker, is de komende twee weken gesloten. "Onze bezoekers zijn nu eenmaal een kwetsbare groep en daarom willen we geen risico nemen. Veiligheid voor alles", aldus manager Anton Maurik. De sluiting geldt voor zowel de inloop als de activiteiten en bijeenkomsten voor de vestigingen in Krimpen en Capelle aan den IJssel. Rond 28 maart zal het bestuur de situatie evalueren en wordt besloten of het inloophuis weer open gaat. Wie vragen heeft, kan bellen met: 010-7370069 of e-mail: info@inloophuisdeijssel.nl.

• De lezing die Elsemarije Meijer vanavond (vrijdag) om 20.00 uur zou houden in De Drie Maenen voor leden van historische vereniging Ouderkerck Op d' IJssel gaat niet door.

'Kom Binnen Bij Bedrijven' in de Krimpenerwaard wordt opgeschort. Ook de open dagen van de gemeente Krimpenerwaard gaan op 24 en 25 maart niet door. 'We gaan er van uit dat de Kom Binnen Bij Bedrijvenweek wordt uitgesteld en niet wordt geannuleerd. Zodra hierover meer bekend is, laten we dit weten', meldt de organisatie.

• De kinderkleding- en speelgoedbeurs die woensdag 18 maart zou worden gehouden in de Rehobothkerk in Krimpen aan den IJssel is afgelast. 

• Het Cultureel Café in Het Gebouw te Ammerstol van zondag 15 maart is komen te vervallen. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

Vrouwen van Nu Bergambacht heeft haar eerstkomende bijeenkomst (dinsdag 17 maart) in zalencentrum De Waard afgelast. Schrijver Paul Glaser, auteur van het boek 'Tante Roosje', zou het verhaal vertellen over zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. 'In overleg met dhr. Glaser hebben we afgesproken deze avond op een later tijdstip alsnog door te laten gaan', meldt de organisatie.

• Het Oudercomité Lopik-dorp heeft besloten de spel- en activiteitenmiddag van woensdag 18 maart in dorpshuis de Schouw te annuleren.

Bibliotheek Krimpenerwaard meldt dat alle activiteiten tot en met 31 maart zijn afgelast. Dat houdt in dat er geen inloopspreekuren, taallessen, filmochtenden en digitale cafés zijn. Ook de muzieklezing van de Silvertown Rhythm Stars gaat niet door. De bibliotheekvestigingen zijn vooralsnog gewoon geopend volgens de reguliere openingstijden. 'Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het kunnen lenen van meer boeken, coulance rondom telaatgeld en het beschikbaar stellen van meer e-books', laat de bibliotheek weten.

• Atletiekvereniging Start uit Lekkerkerk heeft de Dekker Halve Natuurmarathon en de aan het evenement gekoppelde afstanden afgelast, die zondag 15 maart op het programma stonden.

• Het voorjaarsconcert dat accordeonvereniging Accordeonata op 21 maart zou geven in Amicitia in Lekkerkerk gaat niet door. 

• Dorpshuis De Schouw in Lopik laat weten alle 'wat grotere, eigen activiteiten' in de maand maart te cancelen: 'Ook als dat activiteiten betreft waar minder dan 100 personen aanwezig zijn. Gezien de positie die De Schouw inneemt in de samenleving -en de mogelijke oververtegenwoordiging bij de geplande activiteiten van inwoners die tot een van de risicogroepen behoren-, lijkt dit de verstandigste beslissing. Concreet betekent dit dat de pubquiz van 13 maart, de bingo van 19 maart en de vrijdagmiddagborrel van 27 maart niet doorgaan. Voor activiteiten die door andere, externe partijen, in De Schouw worden georganiseerd, zal de hand worden gehouden aan de door de regering aangekondigde richtlijnen'.

• Het veteranencafé op 18 maart in de brandweerkazerne in Krimpen aan den IJssel is vanwege het coronavirus afgeblazen.  

• De inloopavonden 'Verduurzamen en Schone energie' zijn geannuleerd. Dat maakt de gemeente Krimpenerwaard bekend: 'Dit betekent dat de geplande bijeenkomsten op 18, 19, 25 en 26 maart en 1 april geen doorgang vinden en tot nader orde zijn uitgesteld'.

• Atletiekvereniging Avantri zet noodgedwongen een streep door de Parkloop van zaterdag 28 maart. Zie ook: http://www.avantri.nl

• Karmac, de exploitant van de Bibliobus, laat weten dat de mobiele boekenuitleen voorlopig niet rijdt. De Bibliobus doet de kernen Vlist, Haastrecht, Berkenwoude en Stolwijk aan. De maatregel duurt in ieder geval t/m 31 maart. Klanten van de Bibliobus kunnen hun boeken niet inleveren in de reguliere vestigingen van de Bibliotheek Krimpenerwaard, maar mogen bij alle vestigingen op vertoon van hun Karmacpas wel materialen lenen

• De Goudse Schouwburg is t/m 31 maart gesloten. 'Op dit moment lijkt het er op dat de schouwburg voor alle evenementen nieuwe data kan vinden', laat de directie weten. 'Gekochte tickets blijven daardoor geldig voor de nieuwe datum'. 

• Alle voorstellingen in het Isala Theater te Capelle aan den IJssel staan t/m 31 maart 'on hold'.

• Alle activiteiten van inloophuis Crimpen Inn in Krimpen aan den IJssel zijn afgelast. 

• Karmac, de exploitant van de Bibliobus, schort alle werkzaamheden op t/m 31 maart. Klanten van de Bibliobus kunnen niet hun boeken inleveren in de reguliere vestigingen van de Bibliotheek Krimpenerwaard, maar mogen bij alle vestigingen op vertoon van hun Karmacpas wel materialen lenen.

• De Cabauw 60plus-bijeenkomst op 26 maart bij Zorgboerderij Both gaat niet door.

• In verband met het coronavirus rijdt de Belbus in Krimpen aan den IJssel tot 1 april niet. Wat de Belbus na die datum doet is afhankelijk van de ontwikkelingen. De Wmo-vervoerder blijft wel gewoon rijden. Voor nu is dit de oplossing voor iedereen die een Wmo-indicatie heeft.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden