• Rivero plaatste op haar social media gelijk een melding dat het bericht fakenews was.
• Rivero plaatste op haar social media gelijk een melding dat het bericht fakenews was.

Linda Vermeijs (Rivero) over nepbericht: ‘Dan zakt de grond even onder je voeten weg’

Algemeen 3.163 keer gelezen

SCHOONHOVEN • "Ik wist niet wat ik zag", zegt Linda Vermeijs over het moment waarop ze een appje onder ogen kreeg waarin te lezen was dat in haar horecazaak –Rivero- twintig mensen besmet zouden zijn met het coronavirus. "Dan zakt de grond wel even onder je voeten vandaan."

Vervolgens: "Bron was een Nu.nl-bericht, tenminste zo leek het, waarin dit nieuws gemeld werd. De barman zou de aanstichter zijn."

Actie
Ondernemend als ze is ondernam Linda Vermeijs gelijk actie en belde ze zowel Nu.nl als de GGD. "Bij Nu.nl wisten ze van niks. 'Dit bericht komt niet bij ons vandaan', meldden ze. En bij de GGD was er geen doorkomen aan."

Fakenieuws dus, maar wel met nare gevolgen. "Inmiddels werden we best veel gebeld door mensen die voor de komende periode hebben gereserveerd. We hebben uitgelegd dat het nieuws niet waar was en dat de reservering wat ons betreft gewoon kan doorgaan. Uiteraard wel met het voorbehoud van de ontwikkelingen met het coronavirus de komende periode."

Gemeente
Ook de gemeente Krimpenerwaard, die inmiddels ook op de hoogte was, kwam met een verklaring dat het zogenaamde Nu.nl-bericht fakenieuws was.

Linda Vermeijs zegt geen idee te hebben wie Rivero deze streek geleverd heeft. "We hebben volgens mij geen boze ex-werknemer ofzo, die dit op zijn geweten kan hebben. Ik kan allerlei vermoedens uiten, maar ik weet het niet." De restauranteigenaar zegt dankbaar te zijn voor de vele steunbetuigingen die het team inmiddels heeft gehad. "Dat doet ons uiteraard goed."

Ze laat weten dat ze nog wel aangifte van het voorval gaat doen. "Liever laat ik het achter me, maar het is me aangeraden om het officieel bij de politie te melden. Dan kunnen zij er werk van maken."

Jubileum
Het wordt sowieso een week van uitersten voor Rivero, want aankomend weekend viert het restaurant aan de boorden van de Lek het éénjarig bestaan. "Dat maakt dit voorval best surrealistisch", zegt ze. "We kijken terug op een uiterst succesvol eerste jaar. Zodra we open zijn gegaan hebben we over belangstelling niet te klagen gehad. Het geeft aan dat het de juiste stap is geweest."

Samen met de managers Alexander en Denise van den Brink wordt het jubileum bescheiden maar op een originele manier gevierd. "Alle wachtenden voor de pont krijgen zondag van 10.00 tot 12.00 uur een gratis kopje koffie aangeboden en in het restaurant hebben we komend weekend enkele leuke acties."

Duofiets
Hoogtepunt wordt de introductie van een (elektrische) duofiets, die belangstellenden gratis (!) mogen lenen. "Tijdens onze openingsweek vorig jaar hebben we geld gevraagd voor de aanschaf van zo'n fiets. Die nemen we nu –met de lente in aantocht- in gebruik. Iedereen die ziek, slecht ter been of te oud is om zelfstandig te fietsen mag 'm lenen om samen met iemand anders een rondje te gaan fietsen. De accu voorziet in enkele uren ondersteuning. Er is geen tegenprestatie aan verbonden, al mogen ze na het fietsen hier altijd wat komen eten of drinken natuurlijk!"

Meer informatie over het reserveren van de duofiets: www.riveroschoonhoven.nl ('Rondje van de Zaak').

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden