• Eric Lankhaar (l), Roland Geelen en Ian den Besten op het feestterrein in Lekkerkerk.
• Eric Lankhaar (l), Roland Geelen en Ian den Besten op het feestterrein in Lekkerkerk. Foto: Jan Timmer

Grote namen op 'Bevrijdingsfestival' Krimpenerwaard

Algemeen 3.476 keer gelezen

LEKKERKERK • Sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk wordt 'the place to be' op zaterdag 16 mei. Die dag organiseert stichting Crossover Events in het kader van 75 jaar bevrijding het Krimpenerwaard Festival.

Het evenement is bedoeld voor alle leeftijden en brengt tussen 13.00 en 23.00 uur een keur aan artiesten naar het Lekkerkerkse feestterrein. Zo mag het publiek rekenen op feestzanger Berry, John West, Iris de Schepper, Wilbert Pigmans (bekend van zijn nummer 1 hit De Toreador) en de overbekende Lawineboys. Rond 18.00 uur start het avondprogramma en komt het Krimpense DJ-talent Josh Hook in actie en mogen de fans rekenen op optredens van Divine (DJ en zangeres, bekend van onder meer Dance Valley, Mysteryland en SLAM FM), DJ Billy the Kit, DJ Paul Elstak ('Rainbow in the sky' en 'Love you more') en Feest DJ John. Kaarten voor het Krimpenerwaard Festival zijn te koop via de website www.krimpenerwaardfestival.nl. Ze kosten 5,50 euro per stuk, inclusief twee consumptiemunten.

Uitdaging
"Dus eigenlijk zijn ze min of meer gratis", lacht Ian den Besten, samen met zijn Crossover Events-vrienden Eric Lankhaar en Roland Geelen het organisatietrio vormend. Het drietal werd enkele maanden geleden door gemeente Krimpenerwaard na een pitch gevraagd of ze ter gelegenheid van '75 jaar bevrijding Krimpenerwaard' een festival voor jong en oud op touw wilden zetten. De lokale overheid bleek tevens bereid om subsidie te verstrekken. "Dat leek ons een leuk idee en een mooie uitdaging", glimlacht Roland Geelen. "Ian, Eric en ik zijn alle drie enthousiast festivalbezoekers én we organiseren met Crossover Events regelmatig leuke feesten. Bij één daarvan hebben we een paar jaar geleden burgemeester Cazemier ook ontmoet. We hoefden ons dus niet meer aan hem voor te stellen toen het Krimpenerwaard Festival ter sprake kwam. En nog mooier: we krijgen alle medewerking van de gemeente en andere partners."

Het Krimpenerwaard Festival wordt weliswaar in het kader van 75 jaar bevrijding gehouden, dat wil niet zeggen dat men er voortdurend bij stil staat op 16 mei. "We zien dit festival vooral als een manier om in vrijheid met elkaar feest te vieren als Krimpenerwaarders", zegt Ian den Besten. "Dat doen we op een laagdrempelige manier met lage entreekosten en een brede programmering waar iedereen plezier aan kan beleven. We bouwen een groot podium waarop de acts staan. Aan de sintelbaan staan buitenbars met picknicktafels en een aantal foodtrucks. Ook hier geldt dat er normale prijzen worden gerekend, zodat het voor iedereen leuk en toegankelijk blijft. En het gras? Dat gaan we benutten als 'dansweide'."

Sponsoring
De voorverkoop via de website is inmiddels van start gegaan. De belangstelling is groot. Ook proberen de drie organisatoren het lokale en regionale bedrijfsleven warm te krijgen om het evenement te ondersteunen met sponsoring in geld en natura en zo de begroting sluitend te krijgen. "We hebben voor ondernemers een flinke variatie aan sponsorpakketten beschikbaar", vertelt Roland Geelen. "Je kunt al terecht vanaf 100 euro. De bedragen lopen vervolgens verder op tot bedrag x voor het hoofdsponsorschap. Wij op onze beurt zorgen uiteraard voor professionele en goede exposure via verschillende kanalen en op de festivaldag zelf. We hopen er dan ook op dat het Krimpenerwaardse bedrijfsleven dit initiatief breed omarmd. De eerste signalen zijn in ieder geval positief."

Geelen, Den Besten en Lankhaar runnen de organisatie van het evenement met zijn drieën. Dat lijkt niet alleen een enorme opgave, dat ís het ook. "We zijn er bijna fulltime mee bezig", glimlacht Eric Lankhaar. "Maar we staan niet alleen hoor. Er is een groep van zo'n vijftig mensen die zich ook met hart en ziel inzetten om dit Krimpenerwaard Festival tot een succes te maken. Met z'n allen verheugen we ons enorm op 16 mei. Ondertussen duimen we voor mooi weer en een vol Weydehoeck die dag. Hoeveel mensen we kwijt kunnen? Maximaal zevenduizend. Dat gaan we waarschijnlijk niet redden, maar dat het druk wordt durven we wél te voorspellen!"

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden