Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Krimpenerwaard draagt 4 miljoen bij aan studie Algera-corridor

Algemeen 697 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard draagt 4 miljoen euro bij aan een studie over de aanpak van de Algera-corridor.

Voor deze uitvoerige rapportage wordt in totaal 90 miljoen euro door gemeenten en overheden beschikbaar gesteld. Krimpenerwaard mag aanschuiven aan de 'bestuurstafel', maar wethouder Boere beschikt niet over een vetorecht.

"Het belang van bereikbaarheid en een goede doorstroming voor onze inwoners staat buiten kijf. De ingrepen hebben weliswaar niet op ons grondgebied plaats, maar hebben veel impact op de toekomstige mobiliteit", aldus wethouder Ria Boere tijdens de commissievergadering.

Blanco cheque
Diverse commissieleden konden leven met de bijdrage, maar gaven aan dat zij dit voorlopig als een maximale bijdrage zien. "Laat het geen blanco cheque zijn", stelde Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard). "Het is een voorwaarde dat we stevig aan tafel zitten. Wie betaalt, die bepaalt."

Ook Erik Wassink (SGP) en Kees Larooy (CDA) wezen op het belang van bestuurlijke zeggenschap in een traject vol onzekerheden.

Kees Hoftijzer (Lokaal op 1) verwacht geen snelle oplossing voor de 'bottleneck' bij Krimpen aan den IJssel. "We praten al veertig jaar over de Algerabrug. Nu wordt er weer eens vijf jaar voor uitgetrokken middels een verbindingenstudie. Maak daar gerust tien jaar van."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden