Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• STV Lekstreek was weer present om Patrick Roest te steunen.
• STV Lekstreek was weer present om Patrick Roest te steunen. (Foto: Robert Prins)

Patrick Roest: 'Deze wereldtitel voelt als de mooiste'

  •   keer gelezen

HAMAR/LEKKERKERK • Patrick Roest is zondag voor het derde jaar op rij wereldkampioen allround geworden. De 24-jarige Lekkerkerker won in het Noorse Hamar maar liefst drie van de vier afstanden. 'Deze wereldtitel voelt als de mooiste', sprak hij na afloop.


Zijn prestaties werden ter plaatse extra bejubeld door zijn familieleden en een flinke delegatie van STV Lekstreek.

Sterk
Roest, die zaterdag al de 5.000 meter had gewonnen, begon sterk aan de slotdag van het WK allround door de 1.500 meter op zijn naam te schrijven (1.44,41). Daarmee eindigde hij ruim voor zijn directe concurrent Sverre Lunde Pedersen (1.45,02).

De regerend wereldkampioen mocht op de afsluitende 10.000 meter meer dan elf seconden toegeven op Pedersen, maar met een tijd van 13.02,45 wist Roest ook deze laatste afstand te winnen. Hierdoor werd hij met bijna een halve minuut voorsprong (27,94 seconden) wereldkampioen.

Mooiste
"Deze wereldtitel voelt als de mooiste", aldus Roest, die eerder de beste was in Amsterdam (2018) en Calgary (2019). "Ik heb me de laatste tijd zó slecht gevoeld, dus het is onwijs gaaf om hier wereldkampioen te worden. Met deze titel maak ik mijn seizoen weer een beetje goed."

Roest doelt op het voor hem slecht verlopen WK afstanden. Dit toernooi liep twee weken geleden voor hem uit op een deceptie. Roest voelde zich in vorm, maar de hoogte van de baan in Salt Lake City brak hem op.

"Hierdoor ging ik een beetje zenuwachtig het WK Allround in. Ik wist vooraf niet waar ik stond. Ik ben blij dat ik weer heb kunnen laten zien dat ik goed kan allrounden. Het was een mooi toernooi. Ik denk dat het publiek ook erg heeft genoten. Er hing een goede sfeer in de hal dit weekend, waardoor deze prestatie nog wat mooier wordt."

(bron: www.teamjumbovisma.nl)

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier