Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Leefbaar Krimpen wil messenverbod en meer cameratoezicht

  •   160 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De aanhouding van een 14-jarige jongen met een groot mes afgelopen weekend is voor Leefbaar Krimpen reden om te pleiten voor een messenverbod voor minderjarigen. Ook wil de lokale partij meer cameratoezicht in Krimpen aan den IJssel. 

"De jeugd voelt zich op veel plekken in ons dorp niet veilig en het wapenbezit (messen) onder de jeugd neemt fors toe", schrijft Leefbaar-fractievoorzitter Jeffrey van der Elst in een verklaring. "De handel in soft- en harddrugs gaat eveneens onvermoeibaar door. De kooplocaties zijn bekend, zelfs de 'openingstijden' van de dealers."

Van der Elst merkt op dat in 2018 nooit eerder zoveel drugskwekerijen werden opgerold in Krimpen aan den IJssel. Ook werd in maart vorig jaar een woning in de wijk Boveneind afgesloten vanwege drugsoverlast. Tientallen (grotendeels minderjarige) jongeren verbleven in het huis om drugs te gebruiken.

Zelfs na de afsluiting ging een groep jongeren onverminderd door met het plegen van strafbare feiten. Pas na de aanhouding van acht jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar - op één na allemaal afkomstig uit Krimpen aan den IJssel - keerde de rust terug in de wijk. 

Investering
Wat Leefbaar Krimpen betreft is het de hoogste tijd om camera's (ook niet opvallende) op te hangen. Van der Elst: "Camera's plaatsen is een forse investering, maar op veiligheid kunnen we beter niet bezuinigen. De kindergemeenteraad liet weten dat zij graag beveiligingscamera's willen bij hun speelplaatsen. De kinderen gaven aan zich dan veiliger te voelen."

Naast meer camera's is Leefbaar Krimpen voorstander van het invoeren van een algemeen messenverbod voor minderjarigen. Daarnaast moet het mogelijk worden om in 'veiligheidsrisicogebieden', zoals het gebied rond het Giocourt en onder de aanbrug van de Algerabrug (Noorderstraat), preventief te fouilleren.

Om beide mogelijk te maken, dient de lokale partij twee moties in tijdens de eerstvolgende raadsvergadering. 

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }