• Het onthullen van een welkomstbord bij De Wetering.
• Het onthullen van een welkomstbord bij De Wetering. Foto: wijntjesfotografie.nl

Oplevering rotonde De Wetering: 'Bedankt voor het geduld'

Algemeen 663 keer gelezen


BERGAMBACHT • Je zou een boek kunnen schrijven over de rotonde bij bedrijventerrein De Nieuwe Wetering in Bergambacht, die met een vertraging van drie jaar werd opgeleverd. 

Het kostte bloed, zweet en tranen. Wethouder Ria Boere had nog nooit zoveel mannen om haar heen gezien bij de talloze vergaderingen over de voortgang van het project.

"Nauwer contact met de provincie was niet mogelijk. Vanaf 2015 ben ik regelmatig met m'n cabriootje – met twee dubbelgevouwen ambtenaren achterin – naar Den Haag gereden om een oplossing te vinden voor de impasse. Uiteindelijk zijn we er samen met aannemer BAM uitgekomen en is de klus vlot geklaard."

Getoost
In restaurant Hof'21 werd woensdagmiddag op dat succes getoost in aanwezigheid van Bergambachtse ondernemers.

De rotonde zorgt, naast het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N210, voor een ontsluiting van het bedrijventerrein. Ook is de situatie bij de rotonde Dijklaan hierdoor veiliger geworden voor de verkeersdeelnemers.

Gedeputeerde Floor Vermeulen (verkeer) was Boere en haar adviseurs erkentelijk voor de inspanningen. "Bedankt voor het geduld. Zoals het proces hier verliep, zeg ik: eens, maar nooit weer. Het was zo ingewikkeld dat zelfs de rechter zich niet liet verleiden tot een uitspraak."

Hoofdpijndossier
Het hoofdpijndossier ontstond, nadat de heipalen onder de rotonde begonnen te scheuren en te verschuiven en niemand voor de extra kosten wilde opdraaien. Het palenmatras werd inzet van een langdurig conflict tussen BAM Infra en de provincie met de ongeduldige gemeente Krimpenerwaard op de achtergrond.

Het werk werd stilgelegd en pas drie jaar later hervat. Intussen drongen de inmiddels gevestigde bedrijven op De Nieuwe Wetering aan op een ontsluitingsweg. Een tijdelijke oplossing was urgent. Die had veel voeten in de aarde, maar bereikbaarheid en het voorkomen van opstoppingen vereisten een tussentijdse ingreep.

"Er is flink doorgezet door de wethouder. Dat was de beste oplossing", vond ook Vermeulen. "De rotonde ligt er nu. Het verkeer heeft een prima doorgang. Dit is een mooi moment."

Welkomstbord
Met de ondernemers werd vervolgens een welkomstbord bij de ingang van De Wetering onthuld.

De gemeente Krimpenerwaard heeft de afgelopen maanden het bedrijventerrein flink onder handen genomen. De riolering is vernieuwd, straten zijn opgehoogd en voorzien van nieuw asfalt. Tevens is er nieuwe bewegwijzering aangebracht.

Pieter van der Laan
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden