Afbeelding

Pilot met airturb op gemeentelijke panden in Krimpen

Algemeen 754 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Krimpen aan den IJssel start een pilot met de airturb. De gemeente gaat op vier panden (raadhuis, Umam-gebouw, De Tuyter en gebouw bij afvalbrengpunt) deze kleine windturbine testen.

De airturb is 60 cm breed en 140 cm hoog en kan worden geplaatst op daken, masten en verkeersinstallaties. Gemiddeld levert één airturb de energie voor het gebruik van een gemiddeld huishouden. Vanaf windkracht 1 begint de windturbine al met het opwekken van energie. Een automatisch remsysteem zorgt ervoor dat de airturb bij hoge windsnelheden niet van het dak afwaait.

Meetsysteem
Door het product te testen in de praktijk wil de gemeente Krimpen aan den IJssel achterhalen of de airturb inderdaad opwekt wat er verwacht wordt. 'Daarom voorzien we elke airturb tijdens deze pilot van een meetsysteem', schrijft het college in een raadsinformatiebrief. 'Met deze pilot willen we onderzoeken of de airturb potentie heeft om op meer daken in Krimpen aan den IJssel geplaatst te worden. Bij succes kan de airturb het aandeel schone energie vergroten.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden