• De ingezonden foto van Stephan Tellier: goed voor een top-10 plaats.
• De ingezonden foto van Stephan Tellier: goed voor een top-10 plaats. Foto: Stephan Tellier

Stephan Tellier grijpt naast de Zilveren Camera: ‘Nominatie al een eer’

Algemeen 373 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De Schoonhovense fotograaf Stephan Tellier heeft maandagavond niet de Zilveren Camera gewonnen voor één van zijn ingestuurde sportfoto's. Hij 'strandde' in de top-10.

Stephan kreeg tijdens de prijsuitreiking in congrescentrum Papendal te Arnhem eindelijk te zien met welke foto hij genomineerd was, want dat werd vooraf niet bekendgemaakt.

"Het betrof een foto waarop schaatser Kjeld Nuis omhoog sprint op zijn skeelers tijdens een trainingskamp in Toscane. Een losse foto dus en niet één van mijn series, zoals ik eerst dacht."

Eer
Stephan kijkt trots terug op een spannende week en een mooie avond. "Dat een van mijn foto's is genomineerd voor de grootste fotoprijs van Nederland is een absolute eer. Ik ben afgelopen week overspoeld door leuke reacties en ook maandagavond kreeg ik veel complimenten op mijn foto. Hij werd 'mega groot' geprojecteerd en hing ook in de zaal. Kortom, ik ben trots, maar het moet nog beter. Alle reden om komend jaar nog meer mijn best te doen", spreekt de perfectionist in hem.

Van der Poel
Marcel van Hoorn van het ANP won de Zilveren Camera bij de sportfoto's met zijn monumentale opname van een uitgeputte Matthieu van der Poel na zijn onwaarschijnlijke zege in de Amstel Gold Race.

"Terecht", volgens Stephan. "Een supersterke plaat van een groot sportmoment."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden