• De negen meiden die de kindermusical over pesten gaan opvoeren.
• De negen meiden die de kindermusical over pesten gaan opvoeren. Foto: Adri Verhoeven

Younik klaar voor opvoeren kindermusical

Algemeen 501 keer gelezen

SCHOONHOVEN  • Nog ruim een week en dan gaat in het Artotheater in Schoonhoven de musical 'Blij met mij' in première. Een musical gemaakt door en voor kinderen, samen met Studio Younik en Silver Sound Studio.

De negen hoofdrolspelers, allen meisjes tussen de 9 en 12 jaar, vormen gezamenlijk de musicaldansgroep bij Younik. De voorstellingen zijn op 9 februari om 13.30 uur en om 16.00 uur te zien,

De musicaldansgroep bij Studio Younik is één van de nieuwste projecten van eigenaresse Thera Bos. Zij vroeg de meisjes om een thema te verzinnen en na te denken over de invulling ervan, compleet met zang, dans en acteren op toneel. Het doel was om hun eigen verhaal als musical voor het voetlicht te brengen. "De meiden waren meteen enthousiast en kwamen al snel met het thema pesten", aldus Thera.

'Blij met mij' gaat over een meisje dat op haar nieuwe school wordt gepest. Maar door zich aan te sluiten bij een zang- en dansgroep leert zij weer blij met zichzelf te zijn en van zich af te bijten.

Voor Thera is het opvoeren van de musical een unieke uitdaging "Dit is iets wat ik al heel lang wilde. Ver voordat ik bij Younik ging werken was ik lid van een entertainmentteam op Mallorca. Daar verzorgden wij niet alleen sportsessies overdag, maar ook amusement in de avond. Regelmatig speelde ik in musicals, waarbij dansen altijd mijn passie is geweest."

Ze is dan ook heel blij dat ze nu een groepje meisjes heeft die haar passie kunnen vertalen. Naast Thera zijn Mikky Zomerdijk van Silver Sound Studio en collega Joyce de Laet een belangrijke schakel in het geheel. Mikky verzorgde alle zanglessen en Joyce, die recent een minor theaterwetenschappen heeft afgesloten, schreef het script.

"We hebben er echt zin in!", kijkt Thera reikhalzend vooruit. Ze hoopt dan ook dat tijdens beide voorstellingen het theater geheel gevuld is.

Kaartjes á 5 euro zijn te bestellen via info@studioyounik.nl of 06-14630345.

Adri Verhoeven

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden