• Bergstoep-voorzitter Elke Spel met haar voorganger Evert Smits.
• Bergstoep-voorzitter Elke Spel met haar voorganger Evert Smits. Foto: Jan Timmer

Voorzitterswissel Leefbaar Bergstoep: 'Stokje met goed gevoel doorgegeven'

Algemeen 708 keer gelezen

BERGAMBACHT • Leefbaar Bergstoep heeft in Elke Spel een nieuwe voorzitter. Ze vindt het belangrijk om namens de Bergambachtse wijk haar stem te laten horen.

Spel, die al in het bestuur van de bewonersclub zat, nam de voorzittershamer over van Evert Smits, die vanaf de oprichting -zeventien jaar geleden- Leefbaar Bergstoep als preses vertegenwoordigde.

"Dit is een bijzonder stukje Bergambacht", zegt Smits over Bergstoep. "Bewoners en bedrijven leven hier in elkaars directe nabijheid. Het is daarom heel belangrijk om goed in contact met elkaar te staan. Door te praten kun je problemen vaak voor zijn of in een vroeg stadium onderling oplossen. Ook onderhouden we een goed contact met de gemeente."

Constructief
Smits heeft het gevoel dat de inbreng van Lefbaar Bergstoep wordt gewaardeerd. "Dat komt zeker ook omdat we een constructieve insteek hebben en al in een vroeg stadium serieus meedenken over plannen die betrekking hebben op Bergstoep. Voorbeelden daarvan zijn de herinrichting van het Wethouder van den Bergplein, de aanleg en situering van het Lekweidepad en zaken rondom de dijkverzwaring. We houden ons momenteel volop bezig met de nieuwe plannen omtrent de rusthaven, de nieuwe veerstoep en de loskade. Leefbaar Bergstoep heeft voorgesteld om het hele gebied te herstructureren. Het bijbehorende plan hebben we in november 2018 bij de wethouder neergelegd. Het plaatje voorziet onder andere in een andere plek voor de pont, iets meer westwaarts en wat dieper in de rivier. Ook een apart en veilig fietspad maakt er deel van uit. Veel van wat we hebben voorgesteld, is meegenomen in het uiteindelijke plan. De gemeenteraad is straks aan zet."

Elke Spel hoort het enthousiasme van Evert Smits met plezier aan. Zelf is ze in de tien jaar dat ze inmiddels 'op' Bergstoep woont, van het gebiedje gaan houden. "Een prettige buurt", stelt ze glimlachend vast. "Een leefomgeving die het waard is om voor te knokken, vandaar dat ik het nut van Leefbaar Bergstoep onderschrijf. Het is, zeker in een relatief grote gemeente als Krimpenerwaard, van belang dat je laat zien dat je bestaat en contacten onderhoudt. Ik werk daar als nieuwe voorzitter graag aan mee en ga daarnaast tijd en energie steken in het binden van zoveel mogelijk relatief nieuwe Bergstoepers aan onze vereniging. Om dat te bereiken gaan we op het communicatieve vlak nieuwe initiatieven ontplooien met als doel elkaar te ontmoeten en het Bergstoep-gevoel verder te ontwikkelen. Een even mooie als leuke uitdaging, die ik aanga met een ervaren bestuur."

Evert Smits heeft er alle vertrouwen in. "Deze verjonging is prima", stelt de prille zeventiger. "Ik heb het stokje met een goed gevoel overgegeven aan Elke. Mijn taak in dezen zit er op. Mocht men straks advies nodig hebben, dan kan dat. Maar, alléén 'gevraagd'. Ik wil mijn opvolger zeker niet in de weg lopen."

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden