• De dames van het eerste en tweede team.
• De dames van het eerste en tweede team. (Foto: Adri Verhoeven)

BC Sluyck wint overtuigend

  •   150 keer gelezen

LEKKERKERK • Het eerste team van badmintonclub Sluyk/Lekkerkerk deed in de landelijke vierde divisie goede zaken door met 8-0 te winnen van hekkensluiter BC Mix 2.

De Amicitia-brigade ging direct goed van start door zowel de heren- als de damesdubbel overtuigend in twee sets te winnen. Ook in de enkelspelen liet BCL geen steken vallen. Colin Barrow, Jasper Hak en Chimay van der El wonnen allen in twee sets. Sanne Van Buuren had een zware kluif aan haar taaie opponent maar wist alsnog in drie sets te winnen.

In de mixed dubbels pakten Jasper Hak en Cavoa van der El het zevende punt met overtuigend spel. Colin Barrow en Sanne van Buuren hadden het lastiger met hun tegenstanders, maar trokken in de derde set toch aan het langste eind.

Maximaal
Door deze forse overwinning lijkt de tweede plaats een feit. Met een ruime voorsprong op de nummer drie (Velo 6) en een grote achterstand op Drop Shot 4, de nummer één in deze divisie, lijkt dit het maximaal haalbare resultaat met nog twee wedstrijden te gaan. 

Aanvoerder Colin Barrow: "We zouden graag een hoger niveau willen bereiken, maar we hebben die kans eerder verspeeld. Daar treurt overigens niemand om. We hebben met elkaar een leuk seizoen gedraaid. Het was even wennen na het vertrek van routinier Maarten Timmer, die afgelopen jaar ging voetballen bij Lekkerkerk, maar zijn opvolger Jasper Hak pakt het prima op."

Met een bescheiden zevende positie kent BCL 2 een pittig jaar. Desondanks strijdt het team wekelijks voor wat het waard is. Dat leidde tot 3 wedstrijdpunten door een 3-5 nederlaag tegen koploper DEO.

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }