• Oude voetbalschoenen.
• Oude voetbalschoenen. (Foto: Jacques Kleisterlee)

Expositie over Krimpense voetbalclub DCV met oude voetbalspullen

  •   165 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In het Streekmuseum is vrijdag de opening van een bijzondere tentoonstelling. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Krimpense voetbalvereniging DCV kunnen bezoekers een grote collectie voetbalspullen 'uit de oude doos' bekijken.

De spullen zijn door de club verzameld na een oproep onder de (oud-)leden. De expositie geeft een uniek kijkje in de 100-jarige historie van de legendarische club, waar ooit internationale Rinus Terlouw zijn voetbalcarrière startte. Hij werd later ook nog trainer van DCV. Op oude teamfoto's staat Terlouw in zijn DCV-shirt.

Fusie
Door Combinatie Verkregen, oftewel DCV, ontstond in 1919 door een fusie tussen drie voetbalclubs: Steeds Hooger, Stormvogels en Quick. De van oorsprong op zondag spelende club maakte vele 'ups en downs' mee in haar 100-jarige bestaan. In de jaren 90 speelde DCV in de hoofdklasse, het hoogste amateurniveau van der KNVB. In diezelfde periode brandde het clubgebouw af, een zwarte bladzijde.

Heden ten dage speelt DCV haar wedstrijden op zaterdag in de 2e klasse. De club telt 900 leden en verwelkomde dit jaar vele nieuwe jeugdleden. Het 100-jarig jubileum werd op 1 november 2019 groots gevierd met een feest, receptie en jubileumwedstrijd. Toenmalig voorzitter Siemen de Wilde ontving een koninklijke onderscheiding.

Vaandels
Deze onderscheiding is te zien op de jubileumtentoonstelling, evenals veel oude foto's, voetbalschoenen, een kaartjesautomaat, vaandels, jubileumbordjes en shirts. Een feest van herkenning voor (oud-)voetballers, Krimpenaren en ieder ander die geïnteresseerd is in het verleden van DCV, Krimpen aan den IJssel en de voetbalsport in het algemeen.

De tentoonstelling is tot 5 april te zien in het Streekmuseum dat is gevestigd aan de IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel. Meer informatie is te vinden op de website, telefonisch via: 0180-514866 en per mail te verkrijgen: info@streekmuseumkrimpenerwaard.

www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }