•

Thor-dames strijdend ten onder

Algemeen 695 keer gelezen

BERGAMBACHT • Ondanks het ontbreken van twee basisspeelsters liet Bende Services/THOR zich niet wegdrukken door het Goudse Vollingo.

Pas na harde strijd tekenden de Bergambachtse volleybalsters de overgave. Het werd 2-3 via de setstanden 22-25, 23-25, 27-25, 25-18 en 23-25.

Bij Thor ontbraken spelverdeelster Marit Geneugelijk (cursus) en libero Julia van der Wal (blessure). Dat noopte trainer/coach Sieme Boom tot enige improvisatie. Hoewel Lotte Bijkerk alles uit de kast haalde, had Thor moeite om aanvallend het Goudse blok te omzeilen.

Het team liep achter de feiten aan en moest toezien hoe Vollingo steeds aan de goede kant van de score bleef. De bezoekers namen een 0-2 voorsprong in sets en stonden ook in het derde bedrijf aan het roer.

Een wissel bij Vollingo zorgde evenwel voor misverstanden en een ommekeer in de derby. Bovendien had de Goudse formatie geen antwoord op de harde klappen van Nikki van Herk. Mede door haar kanonslagen werd het 27-25 in de derde set en lag de wedstrijd weer open.

Thor rook bloed en ging steeds beter volleyballen. De vierde set werd tamelijk eenvoudig met 25-18 gewonnen. De supporters gingen er nog eens goed voor zitten en waren getuige van een enerverend slot.

Normaal gesproken wordt een vijfde set bij 15 punten beëindigd, maar Thor en Vollingo maakten er een spektakel van met wisselende kansen. Pas bij 23-24 en diverse matchpoints maakte de Bergambachtse ploeg de beslissende fout en ging de zege naar Vollingo: 2-3. Daar kon coach Sieme Boom wel mee leven. "Zeker na de 0-2 achterstand."