Foto: nl.123rf.com

SGP wil vuurwerkvrij Krimpen

  •   134 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De SGP wil Krimpen aan den IJssel vuurwerkvrij maken. Omdat omliggende gemeenten als Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard al aan een vuurwerkverbod werken wil de fractie vaart maken.

Raadslid Ronald Hogendoorn verzocht burgemeester Martijn Vroom al om een compleet beeld te geven van de vuurwerkoverlast in het dorp rond de afgelopen jaarwisseling. "De foto's van vernielingen in Krimpen, het landelijke nieuws over slachtoffers, de milieuvervuiling en de kosten die ten laste komen van de al knellende gemeentebegroting, geven stuk voor stuk reden om na te denken over een vuurwerkverbod."

Longpatiënten
De SGP pleit al jaren voor een vuurwerkvrije gemeente, in het kader van rentmeesterschap. Omdat niet alleen Krimpenerwaard, maar ook Rotterdam en Capelle aan den IJssel werken aan een vuurwerkverbod, wil de partij snel aanhaken. Van Beek: "Ik moet er namelijk niet aan denken dat we straks een toestroom van mensen uit omliggende gemeenten naar Krimpen krijgen, die hier hun vuurwerk gaan afsteken. Dan zullen onze Krimpense longpatiënten en ouderen, maar ook onze huisdieren het nog zwaarder krijgen."

Oude voet
Ook Stem van Krimpen wil een discussie voeren in de gemeenteraad over vuurwerk. Bert Luijendijk, voormalig fractievoorzitter, pleitte hier al op 6 januari 2014 voor omdat doorgaan op de oude voet te makkelijk zou zijn. "Zes jaar later is deze maatschappelijke discussie in veel gemeenten en ook in de landelijke politiek het gesprek van de dag en mag het wat Stem van Krimpen betreft niet ontbreken op de agenda van de raad", aldus raadslid Margot Wekker. "Zeker nu onze buurgemeenten een vuurwerkverbod hebben afgekondigd." 

Burgemeester Vroom gaf in zijn nieuwjaarsspeech aan dat oud en nieuw goed is verlopen, ondanks dat de kosten van vernielingen die nacht meer dan 15.000 euro bedragen.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }