• Jan jr. en Sophie knippen het lint door, met op de achtergrond hun ouders en opa en oma.
• Jan jr. en Sophie knippen het lint door, met op de achtergrond hun ouders en opa en oma. Foto: Adri Verhoeven

Pauline Mijnders neemt drogisterij Flach Stolwijk over

Algemeen 4.181 keer gelezen

STOLWIJK • Met het doorknippen van een lint hebben de kinderen van Pauline en Jan Mijnders -Jan jr. en Sophie- vrijdag drogisterij Flach Stolwijk officieel heropend.

Met deze handeling werd niet alleen gevierd dat het winkelinterieur is aangepast en het assortiment behoorlijk is uitgebreid, maar vooral dat Pauline en haar man Jan Mijnders de drogisterij aan het Dorpsplein hebben overgenomen. Tegelijkertijd met de overname doen, na 33 jaar, haar ouders Max en Ria Flach een stapje terug. Zij zullen nog maar zo nu en dan te vinden zijn in de drogisterij.

Kriebelen
Trouwe klanten kennen Pauline uiteraard goed. Zij is al ruim 21 jaar werkzaam in de drogisterij bij haar ouders. Toen die een jaar geleden kenbaar maakten met de winkel te willen stoppen begon het bij Pauline te kriebelen. "Mijn eerste gedachte was: 'dat betekent dat ik nooit meer in Stolwijk zou komen", aldus de in Barendrecht woonachtige Pauline. "Hier heb ik toch een groot deel van mijn tijd doorgebracht, ook toen ik nog bij mijn ouders in Ridderkerk woonde."

"En bovendien", vervolgt ze, "wat moet Stolwijk nou zonder drogist? Ik denk dat met onze voorgangers -Natzijl en Plomp- erbij gerekend, dit pand al meer dan honderd jaar een drogisterij is geweest."

En zo ontstond het plan om de winkel, samen met haar man op de achtergrond, over te nemen en zoals ze het zelf noemt 'mijn eigen toko te beginnen'.

Make-up
Pauline zet daarbij de winkelformule, Drogist Bewust Beter, voort en breidt het assortiment bovendien behoorlijk uit. "De grootste vernieuwing is de make-up, die we vanaf heden gaan verkopen. Bovendien is het assortiment biologische gezondheidsvoeding en voedingssupplementen, alle op natuurlijke basis, vergroot".

Daarnaast heeft Pauline besloten om ook de afslankprodukten van Herbalife te gaan verkopen. Op afspraak zal een coach in de winkel aanwezig zijn. De uitgebreide keuze in zelfzorgmedicatie is –als vanzelfsprekend- gebleven.

Pauline en haar vaste collega en medewerkster, Marlinda de Jong, die ook al meer dan twintig jaar in de drogisterij werkt, hebben inmiddels behoorlijk wat bijscholing achter de rug om de klanten optimaal te kunnen adviseren.

Met het vernieuwde winkelinterieur, dat in enkele dagen tijd een frisse uitstraling heeft gekregen en hiermee helemaal up-to-date is, hebben Pauline en haar team er zin in om de in alle opzichten gemoderniseerde Drogisterij Flach Stolwijk een nieuwe start te geven.

De winkel aan het Dorpsplein 2 in Stolwijk is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag tot 16.30 uur.

Adri Verhoeven

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden