Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Johan Lever van Kick Collection.
• Johan Lever van Kick Collection. (Foto: wijntjesfotografie.nl)
zakelijk

Trendy meubels, lekkere prijs bij Kick Collection

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Hip. Trendy. Lekker geprijsd. Zo werkt dat bij Kick Collection in Lekkerkerk. Het nationaal en internationaal opererende bedrijf opende in oktober haar nieuwe vestiging aan de Twijnstraweg 2. 


"We waren toe aan een nieuwe en ruimere plek voor ons bedrijf", vertelt eigenaar Johan Lever. "De vorige behuizing aan de Twijnstraweg werd te klein. Dáár hadden we 2.500 m2 tot onze beschikking, in het nieuwe pand 9.000 m2. Ruimte die we vooral inzetten voor ons magazijn. Daarnaast richten we een winkel/showroom in waar de consument van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur terecht kan voor onze ruime collecties in eetkamerstoelen, tafels, kasten en bankstellen. Met Kick kun je je huis compleet inrichten. En dat tegen een eerlijke en aantrekkelijke prijs."

Instagram
Lever zag zijn bedrijf de voorbije jaren een sterke 'groeiversnelling' doormaken. Een ontwikkeling die alles te maken had en heeft met de uitgekiende manier waarop Kick online via de website www.kickcollection.nl en op Facebook en Instagram actief is. "We hebben op dit moment zo'n 140.000 volgers", vertelt Johan Lever met gepaste trots. "De meeste van hen zijn Nederlanders, dertig procent is Belg. Ook vanuit Duitsland en verschillende andere landen zien we flinke aanwas. Hoe dat succes verklaarbaar is? Ik denk dat het komt omdat we een mooi, trendy aanbod in de markt zetten en razendsnel kunnen schakelen. Het feit dat we ontwerp, fabricage en levering zelf uitvoeren zorgt ervoor dat we snel kunnen inspelen op trends. Daarnaast hebben we alle artikelen op voorraad en doen we niet moeilijk als iemand een keer een klacht heeft. Ons bereik vergoten we ook door ons aan te sluiten bij grote platforms en bijvoorbeeld vloggers en bloggers te betrekken bij onze activiteiten. Dankzij deze kanalen boren we grote groepen nieuwe klanten aan. Het werkt uitstekend."

Bereik
Johan Lever besloot in 2014 om zich met Kick te gaan verdiepen in online-verkoop. Sindsdien groeide het medewerkersbestand naar twintig mensen. Een kwart van hen houdt zich fulltime bezig met het online-gebeuren. Ze ontwikkelen voortdurend nieuwe ideeën, werken aan het verder vergroten van het bereik en maken foto's en films van de artikelen die Kick in de markt zet. "De manier waarop ik onderneem is flink veranderd de laatste jaren", glimlacht Johan Lever. "We hebben op tijd ingezien dat we een nieuwe koers moesten gaan varen. Dat was dan ook de reden om te switchen van het shop-in-shop principe naar - vooral - online. Voorheen waren we een grote tanker die moeilijk wendbaar was, nu is Kick een flexibele organisatie die direct kan inspelen op de wensen en behoeften van de hedendaagse consument. Dat doen we op een lekkere 'basic' manier, zonder al teveel opsmuk. Je krijgt wat je ziet om na levering te ontdekken dat het product aan je wensen voldoet én ook prijstechnisch een goed gevoel geeft. Het is fijn te weten dat onze manier van werken, gewaardeerd wordt en aanslaat."

Kick Collection
Twijnstraweg 2 • Lekkerkerk
E: info@kickcollection.nl
I: www.kickcollection.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten