• Het paars-zwarte BV Krimpen in de wedstrijd tegen River Trotters. Nummer 11 is Sjaak Peters.
• Het paars-zwarte BV Krimpen in de wedstrijd tegen River Trotters. Nummer 11 is Sjaak Peters. Foto: wijntjesfotografie.nl

BV Krimpen blijft op titelkoers

Algemeen 667 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • BV Krimpen bond zaterdag ook River Trotters 3 aan de zegekar. Hiermee behouden de Krimpense basketballers de koppositie in de derde klasse.

"Het gaat lekker", beaamt speler/coach Sjaak Peters na afloop. "We zijn vandaag geen moment in de problemen gekomen, zij het dat we onze ruime voorsprong wel bijna prijs gaven. Maar in de slotfase liepen we alsnog uit naar 81-66."

Concurrent
Na afgelopen seizoen op de tenen gelopen te hebben in de tweede klasse, besloten de heren een klasse lager te gaan spelen. "Dat scheelt een slok op een borrel", beaamt de 38-jarige routinier. "Met ook nog eens de versterking van twee oud-leden draaien we het hele seizoen al bovenin mee. Alleen van Utrecht hebben we verloren, maar dat is dan ook onze grootste concurrent. Het verschil was maar twee punten, dus we zien de rematch volgend jaar in Krimpen met vertrouwen tegemoet."

Overigens heeft Utrecht wel enkele wedstrijden minder gespeeld en zouden zij dus -als ze deze wedstrijden winnen- over de Krimpenaren heen wippen.

Het is fijn spelen in de derde klasse, oordeelt Peters, die vorig seizoen nog weleens chagrijnig naar huis ging na een wedstrijd. "Ik kan niet goed tegen mijn verlies", erkent de forward. "Dan ga ik een beetje de grens opzoeken." Lachend: "Dit seizoen zit ik beter in mijn vel."

Winterstop
De wedstrijd tegen River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam was de laatste voor de winterstop. "Op zaterdag 25 januari pakken we de draad weer op. Inzet is het kampioenschap, maar of we dan ook daadwerkelijk willen promoveren is nog maar de vraag. Ik weet niet of we wat te zoeken hebben in de tweede klasse. Maar goed, dat zien we dan wel weer."

Naast speler/coach -de coach van de heren van afgelopen seizoen, Erik de Vaal, traint inmiddels de jeugd - is Sjaak Peters ook nog eens voorzitter van de kleine basketbalvereniging. "We hebben een kleine zestig leden en een smal kader, maar dit is een hechte en gezellige club. Uiteraard proberen we het ledenaantal wat op te krikken, maar we hebben in Krimpen veel concurrentie op sportgebied. Gelukkig hebben we wel weer wat meer jeugdleden dan afgelopen seizoen en doet ons jongste team -U10- het goed. Ze zijn tweede geworden in de eindstand."

En ook juist de hoogste leeftijdscategorie kan bij BV Krimpen terecht. "We hebben onlangs walking basketbal geïntroduceerd. Met succes, het voorziet duidelijk in een behoefte. Overigens hoef je daarvoor niet per sé 55-plusser te zijn. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld door een zware blessure niet meer kunt basketballen, maar dankzij walking basketbal toch je sport kunt uitoefenen."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden