Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Bas Verdoold derde op NK karten

  •   405 keer gelezen
• Bas Verdoold.
• Bas Verdoold. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl )

STOLWIJK • Bas Verdoold kan weer een prijs bijschrijven in zijn nog prille carrière. De elfjarige karter uit Stolwijk werd in Venray derde op het NK karten (Parolion Rocky-klasse).

Komend seizoen hoopt hij minimaal net zo succesvol te zijn bij zijn nieuwe team, VV Racing, waar hij samen met de broers Mika, Senne en Rinse Vos (Texel) gaat rijden in de GK4 Kart Series.

Vaders
Initiatiefnemers van het team zijn de twee vaders van de vier rijders. Als vrienden deden Rob Vos en Edward Verdoold al alles samen op het circuit. Daarom besloten zij om het in 2020 nog serieuzer aan te pakken. 

'Hun' coureurs waren in het NK viertakt alvast succesvol. Zo werd Bas dus derde in de Parolin Rocky-klasse, al gaf hij daarmee wel twee plaatsen prijs. "Ik stond tot de laatste race van het kampioenschap nog eerste, maar ik ben ook wel tevreden met mijn derde plaats."

Hij gaat net als zijn teammaat Rinse in de IAME X30 Junior-klasse rijden. Hij heeft nog niet getest in de nieuwe kart. Dat gaat op korte termijn gebeuren. "Ik heb zelf een Rotax Max Minimax-kart, dat is een beetje vergelijkbaar. Ik ben dus wel wat gewend. We gaan gewoon heel veel trainen. Dan komt het wel goed!"

Profteam
Ook de vaders van de rijders kijken uit naar het nieuwe seizoen. "We wilden op onszelf staan. We denken dat we dat als vrienden onder elkaar en met de juiste begeleiding net zover kunnen komen als een profteam", zegt Edward Verdoold. "De combinatie van gezelligheid en een strakke organisatie moet voor goede prestaties gaan zorgen."

Rob Vos: "Omdat we tweetakt gaan rijden, hebben we meteen een flinke uitdaging. Het is sneller en professioneler."

VV Racing gaat op chassis' van Praga kart rijden. Om de zaken zo goed mogelijk te kunnen aanpakken en korte lijnen met de fabriek te hebben, is het team dealer van het merk geworden. Bovendien staat voormalig karter Thijs van den Heuvel als monteur voor drie dagen per week op de loonlijst.

Verdoold: "Het gaat ons erom de jeugd, de toekomst, verder te brengen. Eerst doen we dat nog voor onze eigen zoons, maar vanaf 2021 waarschijnlijk ook voor andere rijders."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }