Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• W&D-winkel elders in Nederland.
• W&D-winkel elders in Nederland. (Foto: Corjan Rink)

Plannen voor W&D-winkel in K'waard

  •   374 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Woord en Daad overweegt een kringloopwinkel te openen in het westelijk deel van de Krimpenerwaard. De christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie zoekt nog een geschikt huurpand.

Tijdens de informatieavond dinsdag in de Krimpense Rehobothkerk bleek er voldoende animo te bestaan om een zogenaamde 'W&D-winkel' op te zetten. "Er hebben zich op de avond al heel wat enthousiaste mensen aangemeld die als vrijwilliger aan de slag willen", laat Corjan Rink van Woord en Daad weten. "Of het er genoeg zijn weet ik niet, maar het is een hoopvol begin. We zoeken nog bestuursleden, verkopers, techneuten, social media experts, klussers en chauffeurs. Wie mee wil helpen kan zich aanmelden."

Projecten
Verspreid over Nederland runt Woord en Daad al 27 kringloopwinkels. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor projecten van de hulporganisatie. Rink: "Aan elke winkel is een project gekoppeld. Zo helpen we boeren in Afrika om hun oogst te vergroten en zorgen we ervoor dat er schoon drinkwater beschikbaar is voor de bevolking. Als je bij één van onze winkels iets koopt, weet je dus waar je geld heen gaat."

Het idee om juist in de Krimpenerwaard een kringloopwinkel te begonnen, komt niet helemaal uit de lucht vallen. "Woord en Daad heeft hier heel wat donateurs zitten. Vanuit de achterban kregen wij de vraag of Woord en Daad niet een kringloopwinkel kon beginnen. We zijn nu aan 't polsen of dat mogelijk is. Ik ben hoopvol gestemd dat het gaat lukken, maar pas na de tweede informatieavond nemen we een definitief besluit."

Concurrenten
Dat er met name in het westelijk deel van de Krimpenerwaard al een aantal kringloopwinkels zit is bij Rink bekend. Toch ziet hij die niet als concurrenten. "Mensen die iets bij ons kopen, winkelen meestal ook bij andere kringloopwinkels. Dat is helemaal niet erg. Bovendien gaat het bij ons niet alleen om de verkoop van tweedehands spullen. Onze winkels zijn ook een ontmoetingsplek in een buurt. Mensen komen langs voor een kop koffie en een praatje. Daarnaast geef je oude spullen een tweede kans door ze te hergebruiken."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }