Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Saskia Oudshoorn met haar nieuwste boek 'Recept voor geluk'.
• Saskia Oudshoorn met haar nieuwste boek 'Recept voor geluk'. (Foto: Jan Timmer)

Saskia Oudshoorn maakt 'gewoon' spannend

  •   245 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wat is er mooier dan een hobby uit te oefenen waar je niet alleen zelf plezier aan beleeft maar ook andere mensen blij mee maakt? De Krimpense schrijfster Saskia Oudshoorn kent dat bijzondere mechanisme. Vrijdagavond presenteerde ze haar nieuwe feelgood 'Recept voor geluk'.

Met haar boek sleepte ze al meteen een prijs in de wacht: ze won de KoboTalent schrijfwedstrijd 2019 en de bijbehorende award. Eind 2014 gaf ze haar eerste boek uit: 'Buitenspel', een thriller. Niet veel later volgden er meer: 'Zie je mij?', en 'Op eenzame hoogte'. Die laatste uitgave werd uitgeroepen tot 'Vrouwenthriller van het Jaar'.

Saaie baan
In haar feelgood 'Recept voor Geluk' is Liz Veerman de hoofdpersoon.Ze heeft een saaie baan als patissier in een hotelkeuken en besluit haar droom te volgen: het starten van een eigen zaak. Haar vriend Onno vindt dat maar niks, maar toch zet Liz door, met alle gevolgen van dien. "De centrale vraag is: hoe ver durf jij te gaan om je dromen waar te maken?", zegt Saskia Oudshoorn. "Ik denk dat veel lezers zich herkennen in de dingen die ik beschrijf. Die zijn namelijk in basis behoorlijk alledaags maar ondergaan tijdens het verhaal verrassende wendingen. Die zorgen ervoor dat je - hopelijk - geboeid verder leest en wilt weten hoe het afloopt."

Oudshoorn geldt als een 'organische schrijver'. "Als ik aan een boek begin heb ik alleen de grotere lijnen in mijn hoofd zitten. Ook het plot is dan al aardig helder. Daar tussenin ontwikkelen de personages zich. Mijn ideeën doe ik voornamelijk op in perioden van rust. Een vrije dag bijvoorbeeld, op vakantie of onder de douche. Schrijven heeft een therapeutische en rustgevende werking op mij. Mijn boeken zijn plekken waar ik mensen kan laten doen wat ík! In het dagelijks leven gaat dat soms anders,hè?!"

Schrijfwedstrijd
Saskia Oudshoorn heeft een baan bij Unilever, is gemeenteraadslid namens Stem van Krimpen en samen met haar man ouder van een zoon en een dochter. Haar activiteiten als auteur pakte ze in 2014 op. "Ik vond taal altijd al leuk, maar van het schrijven van een boek kwam het nooit. Tot het moment dat ik meedeed aan een schrijfwedstrijd en won. Schrijfster Simone van der Vlugt vond dat ik talentvol was en bood me haar coaching aan. Dat was precies het zetje dat ik nodig had. Het gaf me zelfvertrouwen en energie. Na 'Recept voor geluk' komen er zeker weer nieuwe boeken. Ik heb er zelfs al weer eentje af."

'Recept voor geluk' wordt uitgegeven als e-book en audioboek voor de kanalen van Kobo en bol.com en het wordt als paperbackeditie uitgegeven via Sweek. ISBN 9789463984508 - paperback - 244 pagina's - Prijs: 19,99 euro.

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }