Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Gemeente Krimpenerwaard

Vernieuwing interieur stadhuis Schoonhoven ‘geparkeerd’

  •   288 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Dat er iets moet gebeuren aan de inrichting van het stadhuis in Schoonhoven is voor iedereen duidelijk, maar de commissieleden willen eerst het onderzoek naar een nieuw gemeentehuis afwachten.

Het gevraagde voorbereidingskrediet van 175.000 euro voor de renovatie van onder andere de raadszaal, burgemeesterskamer en commissieruimte is daarom voorlopig geparkeerd door burgemeester Roel Cazemier. "We moeten afwachten wat de toekomst brengt. Ik kan u wel zeggen dat het meubilair volledig versleten is. Je zakt er bijna doorheen. Bezoekers zijn vaak na een uur weer weg uit mijn kamer. Dat is een voordeel", lachte hij.

Vervolgens: "De situatie is elders in het stadhuis minder urgent. Modernisering is in 2015 ingezet. Arbo-technische aanpassingen zouden kunnen voldoen."

Van der Valk
Niettemin kon het ontwerp van het architectenbureau voor de historische ruimte op weinig instemming rekenen. VVD-commissielid Ronald Timmermans was zelfs 'geschrokken' van de foto's in het rapport en zag stoelen 'die bij Van der Valk niet zouden misstaan'. "Dit ontwerp is niet rijp voor besluitvorming. Hier word ik niet blij van."

Dat gold ook voor zijn collega's, die zich zorgen maakten over de historische waarden. Sommigen vroegen zich af waarom de Historische Vereniging Schoonhoven (HVS) niet betrokken was bij het inrichtingsplan. Ze hadden van HVS-voorzitter Jeroen Patijn een prangende brief over deze kwestie ontvangen.

Volgens Cazemier komt het bestuur aan zet bij de uitvoering. "Het plan telt twee fasen. Om dit aan te pakken hebben we het voorbereidingskrediet nodig. Daarna gaan we verder met de omgevingsvergunning. Het contact met de lokale historici is daarbij inbegrepen, maar gezien de actualiteit rond het eventuele nieuwe gemeentehuis is daar enige tijd mee gemoeid."

Het is de vraag wat er met alle gemeentehuizen in de voormalige vijf gemeenten gaat gebeuren als een centraal gebouw prioriteit krijgt. Cazemier moest het antwoord schuldig blijven. "Zover zijn we nog niet. Intussen moeten we onze medewerkers van de juiste faciliteiten voorzien. Dat zijn we wettelijk verplicht."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }